Satılan Lipton işletmelerinde Pazar ve Fındıklı'da grev!

Pazar 18.04.2026 - 11:07, Güncelleme: 18.04.2026 - 11:07 456 kez okundu.
 

Satılan Lipton işletmelerinde Pazar ve Fındıklı'da grev!

Lipton işletmelerini satın alan Özgür Çay’ın Rize’de faaliyet gösteren Pazar ve Fındıklı işletmelerinde grev başladı.
Konuyla ilgili yapılan basın açıklamasında Tekgıda-İş Sendikası Rize Şube Başkanı Mustafa Yüksel şu ifadelere yer verdi: “Sendikamız Tekgıda-İş’in örgütlü bulunduğu Rize’de faaliyet gösteren Pazar ve Fındıklı işletmelerinde yürütülen Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde, işveren vekillerinin uzlaşmaz tutumu nedeniyle anlaşma sağlanamamıştır. Üyelerimizin sendikal haklarına yönelik sergilenen olumsuz yaklaşım, sendikamız açısından kabul edilemez niteliktedir. Bu çerçevede sendikamız, 17/04/2026 tarihi itibarıyla grev uygulama kararını yürürlüğe koymuştur. İşyerinde çalışan üyelerimizin sendikalaşma hakları ile toplu iş sözleşmesine ilişkin talepleri karşılanıncaya kadar, üretimden gelen gücümüz kullanılarak mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir. Tekgıda-İş Sendikası olarak; grev sürecinde üyelerimizle tam bir dayanışma içerisinde olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyurur, tüm emek ve demokrasi güçlerini haklı mücadelemize destek vermeye davet ederiz.”
Lipton işletmelerini satın alan Özgür Çay’ın Rize’de faaliyet gösteren Pazar ve Fındıklı işletmelerinde grev başladı.

Konuyla ilgili yapılan basın açıklamasında Tekgıda-İş Sendikası Rize Şube Başkanı Mustafa Yüksel şu ifadelere yer verdi:

“Sendikamız Tekgıda-İş’in örgütlü bulunduğu Rize’de faaliyet gösteren Pazar ve Fındıklı işletmelerinde yürütülen Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde, işveren vekillerinin uzlaşmaz tutumu nedeniyle anlaşma sağlanamamıştır. Üyelerimizin sendikal haklarına yönelik sergilenen olumsuz yaklaşım, sendikamız açısından kabul edilemez niteliktedir. Bu çerçevede sendikamız, 17/04/2026 tarihi itibarıyla grev uygulama kararını yürürlüğe koymuştur. İşyerinde çalışan üyelerimizin sendikalaşma hakları ile toplu iş sözleşmesine ilişkin talepleri karşılanıncaya kadar, üretimden gelen gücümüz kullanılarak mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir. Tekgıda-İş Sendikası olarak; grev sürecinde üyelerimizle tam bir dayanışma içerisinde olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyurur, tüm emek ve demokrasi güçlerini haklı mücadelemize destek vermeye davet ederiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberguven.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.