Pazar Adliyesi’nden 2 Hakim 1 Savcı Tutuklandı

Pazar (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.07.2016 - 08:23, Güncelleme: 21.07.2016 - 08:23 4554+ kez okundu.
 

Pazar Adliyesi’nden 2 Hakim 1 Savcı Tutuklandı

Rize'de, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 2 hakim ve bir savcı tutuklanırken bir hakim adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Rize Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Pazar ilçesinde düzenlenen operasyonda, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ile "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçlarından yakalanan Pazar Adliyesinde görevli Cumhuriyet savcısı B.A ve eşi hakim A.A ile hakim E. A ve hakim eşi A.T. A, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıkça tutuklanma talebiyle Rize Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilen bu kişilerden Cumhuriyet savcısı B.A, hakim E.A ve hakim eşi A.T.A tutuklandı. Hakim A.A ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.  
Rize'de, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 2 hakim ve bir savcı tutuklanırken bir hakim adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Rize Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Pazar ilçesinde düzenlenen operasyonda, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ile "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçlarından yakalanan Pazar Adliyesinde görevli Cumhuriyet savcısı B.A ve eşi hakim A.A ile hakim E. A ve hakim eşi A.T. A, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıkça tutuklanma talebiyle Rize Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilen bu kişilerden Cumhuriyet savcısı B.A, hakim E.A ve hakim eşi A.T.A tutuklandı. Hakim A.A ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberguven.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.