Karadeniz usulü 'Laz Rover'

Trabzon (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.02.2013 - 12:01, Güncelleme: 12.02.2013 - 12:01 8587+ kez okundu.
 

Karadeniz usulü 'Laz Rover'

Trabzonlu mobilya ustası Mustafa Kaya, geçtiğimiz yıl ahşaptan yaptığı klasik model arabadan sonra şimdi yine ahşaptan Land Rover'den esinlenerek Laz Rover'i yaptı.
Trabzon'un Köprübaşı ilçesinde kendisine ait mobilya imalathanesinde kalfası Hasan Yazıcı'yla birlikte gece-gündüz çalışarak Gürgen ağacından Laz Rover'i yaptı. Yaklaşık 2 ayda tamamlanan ve 35 bin liraya mal olan "Laz Rover"i Köprübaşı ilçesine bağlı Beşköy beldesinin Belediye Başkanı Yahya Narmanlı'nın talebi üzerine yaptığını belirten Kaya, 'Yaptığımız aracın koltukları elektrikli ısıtmalı. Navigasyon ve park sensörü bile var. Benzinli ve 105 beygir gücündeki aracın uzunluğu 4 metre, genişliği 1 metre 80 santimetre, ağırlığı da 1.5 ton" dedi. Ahşap Laz Rover'ın deneme sürüşünde, 140 kilometre hıza ulaştığını kaydeden Kaya, aracın plakasını ise İstanbul'un fethinden esinlenerek '61 FTH 1453' şeklinde hazırladığını söyledi. Geçen yıl yaptığı aracı Uzungöl'deki turistik bir tesise 20 bin liraya sattığını kaydeden Mustafa Kaya, her türlü yanma riskine karşı araçta gerekli önlemleri aldığını sözlerine ekledi. Öte yandan aracın 21-24 Şubat tarihleri arasında İstanbul Feshane Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak Geleneksel Trabzon Günleri'nde sergileneceği öğrenildi. 
Trabzonlu mobilya ustası Mustafa Kaya, geçtiğimiz yıl ahşaptan yaptığı klasik model arabadan sonra şimdi yine ahşaptan Land Rover'den esinlenerek Laz Rover'i yaptı.

Trabzon'un Köprübaşı ilçesinde kendisine ait mobilya imalathanesinde kalfası Hasan Yazıcı'yla birlikte gece-gündüz çalışarak Gürgen ağacından Laz Rover'i yaptı.

Yaklaşık 2 ayda tamamlanan ve 35 bin liraya mal olan "Laz Rover"i Köprübaşı ilçesine bağlı Beşköy beldesinin Belediye Başkanı Yahya Narmanlı'nın talebi üzerine yaptığını belirten Kaya, 'Yaptığımız aracın koltukları elektrikli ısıtmalı. Navigasyon ve park sensörü bile var. Benzinli ve 105 beygir gücündeki aracın uzunluğu 4 metre, genişliği 1 metre 80 santimetre, ağırlığı da 1.5 ton" dedi.

Ahşap Laz Rover'ın deneme sürüşünde, 140 kilometre hıza ulaştığını kaydeden Kaya, aracın plakasını ise İstanbul'un fethinden esinlenerek '61 FTH 1453' şeklinde hazırladığını söyledi.

Geçen yıl yaptığı aracı Uzungöl'deki turistik bir tesise 20 bin liraya sattığını kaydeden Mustafa Kaya, her türlü yanma riskine karşı araçta gerekli önlemleri aldığını sözlerine ekledi.

Öte yandan aracın 21-24 Şubat tarihleri arasında İstanbul Feshane Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak Geleneksel Trabzon Günleri'nde sergileneceği öğrenildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberguven.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.