Gümrükte 61 kilo eroin yakalandı

Yurt ve Dünya (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.04.2014 - 16:55, Güncelleme: 25.04.2014 - 16:55 4508+ kez okundu.
 

Gümrükte 61 kilo eroin yakalandı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı Kapıkule Tır Gümrük Sahasında yapılan aramada 61 kilo 34 gram eroin ele geçirildi.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı Kapıkule Tır Gümrük Sahasına 23.04.2014 tarihinde Türkiye’den çıkış yapmak üzere gelen, sürücülüğünü Bulgar uyruklu L.S.B’nin yaptığı, çimento taşıyan Bulgar plakalı TIR aracı, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personelince şüphe ve risk kriterleri çerçevesinde X-RAY taramasına sevk edildi. Tarama sonrası Narkotik Detektör Köpeği ‘KENU’ eşliğinde yapılan detaylı aramada TIR dorsenin alt kısmına monte edilmiş hava tüplerinin içerisinde toplam 121 pakette yaklaşık 3 Milyon 700 Bin TL. değerinde daralı ağırlığı 61 kilo 34 gram gelen eroin olduğu değerlendirilen madde ele geçirildi. Operasyon ile ilgili olarak, araç sürücüsü L.S.B. isimli şahıs gözaltına alınarak hakkında hazırlanan tahkikat evrakları ile birlikte Edirne Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiş ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.  
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı Kapıkule Tır Gümrük Sahasında yapılan aramada 61 kilo 34 gram eroin ele geçirildi.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı Kapıkule Tır Gümrük Sahasına 23.04.2014 tarihinde Türkiye’den çıkış yapmak üzere gelen, sürücülüğünü Bulgar uyruklu L.S.B’nin yaptığı, çimento taşıyan Bulgar plakalı TIR aracı, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personelince şüphe ve risk kriterleri çerçevesinde X-RAY taramasına sevk edildi.



Tarama sonrası Narkotik Detektör Köpeği ‘KENU’ eşliğinde yapılan detaylı aramada TIR dorsenin alt kısmına monte edilmiş hava tüplerinin içerisinde toplam 121 pakette yaklaşık 3 Milyon 700 Bin TL. değerinde daralı ağırlığı 61 kilo 34 gram gelen eroin olduğu değerlendirilen madde ele geçirildi.



Operasyon ile ilgili olarak, araç sürücüsü L.S.B. isimli şahıs gözaltına alınarak hakkında hazırlanan tahkikat evrakları ile birlikte Edirne Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiş ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.


 



Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberguven.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.