Bir şarjla 300 kilometre gidiyor

Bilim (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.05.2011 - 13:46, Güncelleme: 22.05.2011 - 13:46 11858+ kez okundu.
 

Bir şarjla 300 kilometre gidiyor

Elektrikli otomobiller konusunda uzman bilim adamı tarafından kurulan bir Japon şirketi, her tekerleğinde motor bulunan ve bir kez şarj edilerek 300 kilometreden fazla yol katedebilen yeni otomobil modelini tanıttı.
Aracı 2013'te piyasaya çıkarmayı amaçlayan Prof. Hiroshi Shimizu'nun şirketi SIM-Drive, aracın bir kez şarj edilerek bu kadar uzun yol alabilmesini tekerleklerindeki ileri motor sistemleri ve çok hafif karoser kullanılmasının sağladığını açıkladı. Testler sırasında prototip, şarj edilmeksizin 333 kilometre yol katetti. Elektrikli otomobil, aralarında Mitsubishi ve Isuzu otomobil üreticileri ile Tokyo Elektrik Şirketi (Tepco) ve IHI ağır sanayi grubunun bulunduğu 34 şirket ve kuruluşun ortak projesi olarak geliştirildi. Konsepti hazırlayan şirket ve kuruluşlar bu araç platformunu, seri üretim Oslobet için otomobil fabrikalarına satmayı planlıyorlar. Japon şirketinden bir yetkili, SIM-Drive'ın ayrıca aralarında Fransız PSA Peugeot-Citroen otomotiv firması ve simülasyon yazılım şirketi Dassault Systemes'in bulunduğu değişik partnerlerle başka bir elektrikli araç prototipi üzerinde çalıştığını belirtti. Japon Nissan başta olmak üzere sektörün birçok önde gelen şirketi, tamamen elektrikle çalışan otomobillerin geleceğin modelleri olduğunu düşünüyor. Nissan'ın geçen yıl piyasaya çıkardığı Leaf modeli bir kez şarj edildiğinde 160 kilometre menzile sahip bulunurken, bu mesafe günlük kısa yolculuklar için yeterli görülüyor, ancak potansiyel tüketiciler, şarj istasyonlarının hala çok az olması nedeniyle aracı satın almakta tereddüt ediyorlar. Elektrikli otomobillerin geniş kitleler tarafından benimsenmesini, bataryaların yüksek üretim maliyetleri de frenliyor.
Elektrikli otomobiller konusunda uzman bilim adamı tarafından kurulan bir Japon şirketi, her tekerleğinde motor bulunan ve bir kez şarj edilerek 300 kilometreden fazla yol katedebilen yeni otomobil modelini tanıttı.

Aracı 2013'te piyasaya çıkarmayı amaçlayan Prof. Hiroshi Shimizu'nun şirketi SIM-Drive, aracın bir kez şarj edilerek bu kadar uzun yol alabilmesini tekerleklerindeki ileri motor sistemleri ve çok hafif karoser kullanılmasının sağladığını açıkladı.

Testler sırasında prototip, şarj edilmeksizin 333 kilometre yol katetti.

Elektrikli otomobil, aralarında Mitsubishi ve Isuzu otomobil üreticileri ile Tokyo Elektrik Şirketi (Tepco) ve IHI ağır sanayi grubunun bulunduğu 34 şirket ve kuruluşun ortak projesi olarak geliştirildi.
Konsepti hazırlayan şirket ve kuruluşlar bu araç platformunu, seri üretim Oslobet için otomobil fabrikalarına satmayı planlıyorlar.

Japon şirketinden bir yetkili, SIM-Drive'ın ayrıca aralarında Fransız PSA Peugeot-Citroen otomotiv firması ve simülasyon yazılım şirketi Dassault Systemes'in bulunduğu değişik partnerlerle başka bir elektrikli araç prototipi üzerinde çalıştığını belirtti.

Japon Nissan başta olmak üzere sektörün birçok önde gelen şirketi, tamamen elektrikle çalışan otomobillerin geleceğin modelleri olduğunu düşünüyor.

Nissan'ın geçen yıl piyasaya çıkardığı Leaf modeli bir kez şarj edildiğinde 160 kilometre menzile sahip bulunurken, bu mesafe günlük kısa yolculuklar için yeterli görülüyor, ancak potansiyel tüketiciler, şarj istasyonlarının hala çok az olması nedeniyle aracı satın almakta tereddüt ediyorlar.

Elektrikli otomobillerin geniş kitleler tarafından benimsenmesini, bataryaların yüksek üretim maliyetleri de frenliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberguven.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.