Zafer Bayramı Pazar'da törenle kutlandı



İlçede gerçekleştirilen kutlama saat 09.00’da Belediye Meydan Parkı’nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, Saygı Duruşu, İstiklal Marşının okunması ve göndere bayrak çekilmesi ile başladı.

Törene Pazar Kaymakam Vekili Rize Vali Yardımcısı Bahattin Alp Arslanköylü, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ömer Kodaman, Belediye Başkanı Ahmet Basa, Cumhuriyet Başsavcısı Yalçın Küçük, Pazar Hava Radar Komutanı Üsteğmen Mustafa Çelik, Pazar İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Erhan Subaşı, Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Pazar Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Fatih Seyis, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri ilçe temsilcileri, gaziler ile askeri erkan katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Pazar Hava Radar Komutanı Üsteğmen Mustafa Çelik yaptı. Çelik, günün anlamının adında saklı olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
“30 ağustos Zafer Bayramından kastım düşmanları mağlup ederek özgürlük ve bağımsızlık kazanmaktır. Özgürlük ve bağımsızlık diyorum, yani anamızın bacımızın namusu, ibadet edebilmemizin temel dayanağı ve şu anda sahip olduğumuz her şeydir. Mustafa kemal savaşlara sömürgeci devletler gibi kendisine çıkar sağlayacak şekilde değil hukukun insan yaşamının da üzerinde tuttuğu insan onuruna duyduğu saygı doğrultusunda “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” zihniyetiyle bakmıştır. Ve savaş kaçınılmaz olmalıdır. Bir ulusun hayatı söz konusu olmadıkça savaş bir cinayettir diyerek savaşa hangi şartlar altında girdiğimizi en iyi şekilde anlatmıştır. Savaşın sebebinin dışında içeriğinde gerçekleşen olaylarda savaşın ciddiyetini ve başarının büyüklüğünün anlaşılması için önem taşımaktadır.”

Konuşmanın ardından Pazar Askeri Gazinosu’nda Kaymakam Vekili Arslanköylü, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Kodaman ve Belediye Başkanı Basa tebrikleri kabul etti.