Yaz Kur'an Kursları başladı

Yaz Kur’an Kurslarıyla ilgili açıklama yapan Rize İl Müftüsü İlyas Serenli, "Okulların yaz tatiline girmesiyle Kur'an-ı Kerim ve Dini bilgilerin öğrenilebileceği Yaz Kur’an Kursları açılmıştır. İlimiz Merkez ve ilçelerdeki bütün cami ve Kur'an Kurslarımızda açılan Yaz Kur’an Kurslarına İlköğretim 5. sınıfı tamamlayan herkes katılabilir” dedi.

Yaz Kur’an Kurslarının 27 Haziran’da başlayıp, 26 Ağustos tarihinde sona ereceğini bildiren Serenli, bu kursların üç dönem halinde gerçekleşeceğini belirtti. Buna göre;

“1. Dönem 27 Haziran - 15 Temmuz,

2. Dönem 18 Temmuz - Venüsbet 05 Ağustos,

3. Dönem ise 08 Ağustos- 26 Ağustos tarihleri arasında yapılacaktır” dedi.

Ayrıca bu yıl Yaz Kur’an Kurslarına katılan öğrencilerin kitaplarının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ücretsiz olarak verileceğini bildiren Serenli, resimlerle zenginleştirilmiş, sorular ve cevaplarının bulunduğu bu kitaplar sayesinde çocukların kurslara daha bir heyecanla katılacağını belirtti.

Rize İl Müftüsü İlyas Serenli son mesaj olarak; “Yaz Kur’an Kurslarımıza katılan öğrencilerimizi, görevlilerimizi ve bütün anne-babaları tebrik ediyor, hem öğrencilerimizin hem de görevlilerimizin başarılı olmasını Cenâb-ı Hakk’dan niyaz ediyorum” dedi.