Vali Kalkan, tablet bilgisayar dağıttı

Artvin Valisi Necmettin Kalkan, Eğitimde Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi kapsamında, Artvin Fen Lisesi ve Artvin Kazım Karabekir Lisesi'nde görev yapan 59'u öğretmen, 228'i öğrenci olmak üzere toplam 287 kişiye tablet bilgisayar dağıttı.

Vali Kalkan, beraberindeki İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz ile birlikte Artvin Kazım Karabekir Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek, Okul Müdürü Fatma Ceylani ve öğretmenlerle bir süre görüştü. Daha sonra sınıfları ziyaret eden Kalkan, 35'i öğretmen, 124'ü öğrenci olmak üzere 159 kişiye tablet bilgisayar verdi.

Vali Kalkan, daha sonra Artvin Fen Lisesi'ni ziyaret ederek, burada da 24'ü öğretmen olmak üzere 128 kişiyle bilgisayar dağıttı.

Artvin'de okuyan çocukların başarılı olmalarının ve ülkenin büyümesine katkı sağlamalarının en büyük arzusu olduğunu ifade eden Vali Kalkan, "FATİH Projesi kentin eğitim ve öğretim kalitesinin daha ileriye gitmesi noktasında önemli katkı sağlayacaktır" dedi.

Vali Kalkan, Türkiye'nin yakaladığı büyümeyi sürdürme noktasında öğrencilerin de katkı sağlaması gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bizim kuşağımız ile ülkemizin geleceği olan siz gençlerimizle birlikte daha çok çalışarak, ülkemizin büyüme seviyesini daha ileriye taşımak zorundayız. Dolayısıyla Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında çok daha iyi bir konumda olmamız gerekiyor. En büyük potansiyelimiz de sizler ve genç nüfusumuzdur. Sizlere derslerinizde yardımcı olmak amacıyla dağıtacağımız tablet bilgisayarların hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.