Vali Kalkan, kurada ilk ismi belirledi



Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'ndeki kura çekimine, Vali Necmettin Kalkan, Vali Yardımcısı Yılmaz Kurt, Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Yazıcı, Artvin Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Aslan Atan, bazı daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Vali Kalkan, kura öncesi yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 90 yıllık kuruluşundan bugüne kadar geçen süre içerisinde köyden şehre göç veren bir ülke konumunda olduğunu belirterek, "Köylerimiz çok acıdır ki bir üretim merkezi olmaktan çıktı. Köylülerimiz de şehrin imkanlarından istifade etmek ve maaşlı bir işe kavuşmak istiyor" dedi.

Avrupa'da işsizlik oranlarının her geçen gün arttığını ifade eden Vali Kalkan, şunları söyledi:
"Türkiye'de düşmesine rağmen Avrupa ülkelerinde artıyor. Bugün Yunanistan işçisine, memuruna verdiği maaşları düşürmeyi düşünüyor. Dünya böylesine krizleri yaşarken ülkemizde yaşanmıyor. İşsizlik oranına bakıldığı zaman yüzde 10'lardayız. Bu işsizlik oranlarının hiçbir zaman artmayacağı anlamına gelmez. Toplum Yararına Çalışma programları işsizlik rakamlarını bir parça aşağıya indirmektedir. Biz Artvin olarak geçen yıl 9 aylık zaman diliminde 3 bin kişi istihdam ettik. Ödediğimiz para 21 trilyon lira. Bu Artvin ölçeğinde çok büyük bir rakamdır."

Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Atan ise kura çekiminde isimleri çıkanların 1 Nisan itibariyle iş başı yapacaklarını kaydederek, "İlimizde 33 projede bin kişi çalışmaya başlayacaktır. Kalkınmanın yolu işsizliği azaltarak istihdamın artırımından geçmektedir. Ülkemiz bu konuda önemli mesafeler katetmiş, işsizlik rakamları dünyanın belli başlı ülkelerinde artarken ülkemizde her geçen gün düşmektedir. Bu çalışmalarda İŞKUR olarak çok önemli bir misyon üstlendik" diye konuştu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Yazıcı ise Özel İdare bünyesinde beden işçisi, şoför ve iş makine operatörleri çalıştırarak Artvin'de yaşayan vatandaşlara istihdam sağladıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Kalkan, Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi kapsamında Türkiye İş Kurumu ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen ilkokullar arası "Annemin de İşi Var" konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Toplam 949 kişinin başvurduğu iş için kura çekimini, Vali Kalkan noter huzurunda başlattı. Çekilen kurayla İl Özel İdaresi'nde görevlendirilecek 140 kişilik işçi kadrosu belirlendi.