Vali Kalkan, Artvin'e 12 Milyon 598 Bin Liralık Ödenek



Vali Kalkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dağınık ve sert bir coğrafyaya sahip Artvin'i daha yaşanabilir hale getirmek için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Kentin gerek köy sayısı, gerekse coğrafi yapısı itibarıyla yaptıkları hizmeti korumakta güçlük çektiklerini ifade eden Vali Kalkan, "5 bin 500 kilometre yol ağına sahip ilimizde yol yapmak ve yaptığımız yolu korumak oldukça maliyetli bir iş. Asfalt ve yol beton onarımımız belki Türkiye genelinin oldukça altındadır. Bu bölgede yol yapmakla kalmıyoruz, aynı zamanda korumaya da çalışıyoruz. Dolayısıyla gelen ödenekler hacim olarak büyük görünse bile coğrafyamızın dağınık olması, yerleşim yerlerinin dağınık olması ve sert bir coğrafyaya sahip olmamız, çalışmalarımızı bir parça güçleştiriyor" dedi.

Geçen yıl İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinin makine parkında ciddi bir yenileme yaptıklarını kaydeden Kalkan, şunları söyledi:

"İl Özel İdaresinin makine parkında bulunan 1976 model kamyonların hepsini yeniledik. Bunların yerine geçen yıl 50 yeni kamyon ve iş makinesi aldık. Bu kamyonları ilçe kaymakamlarımızın emrine dağıtarak köylülerimizin hizmetine sunduk. Bu yıl ilimize KÖYDES projeleri kapsamında 12 milyon 598 bin lira kaynak aktarıldı. Bu ödenekle köylerimizin altyapı, yol ve içme suyu gibi hizmetlerini yapmaya devam edeceğiz. Bütün çabamız daha yaşanılabilir Artvin'i oluşturabilmektir. Bu çalışmalarımızı ilçe kaymakamlarımızla ve köy muhtarlarımızla birlikte yürütüyoruz."