Vali Çeber, Kitap Paylaşım Etkinliğinde Atmacalarla

Rize Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirilen etkinlikte konuşma yapan Vali Çeber, çok güzel bir etkinlikte atmacaları ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Çok önemli bir proje için bir aradayız. Kitap okumak hayatımızın her anında olması gereken önemli bir etmendir. Kitap okuyan insanın, zihni dinlenir, bilgi birikimi artar, hitap yeteneği kuvvetlenir ve buna benzer pek çok konuda gelişim sağlamış olur.

Gelişin teknoloji ile birlikte kitaplar göz ardı edilmiş olarak görünse de, kitap hayatımızın olmazsa olmazıdır. Burada bu bilinçle yetişen evlatlarımızı, atmacalarımı görmek beni çok mutlu ediyor.

Projenin nihai hedefi çocuklarımıza okuma alışkanlığını kazandırmak, okuma sevgisini vermektir. Aynı zamanda milli ve manevi değerlerine bağlı toplumumuza ve insanlığa çok daha faydalı insanlar olmalarına vesile olmaktır. Bu kapsamı ile projeyi çok önemsediğimi ifade ediyor ve projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum “dedi.

Yapılan konuşmaların ardından öğrenci ve öğretmenlere hediyeleri verilerek kitap dağıtımı yapıldı. Ardından 10 dakikalık okuma etkinliği gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen etkinliğe Vali Çeber’in yanı sıra, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Rize Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü  ve Rize Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında öğrencileri kitap okumaya teşvik etmek,  milli ve manevi değerleri yüksek bireyler yetiştirilmesine destek vermek amacıyla Rize ili Merkez ilçede bulunan 35 okuldan 400 öğrenci ve 35 öğretmen olmak üzere toplam 435 kişi ile kitap okuma projesi gerçekleştirilmektedir. Proje sonunda 35 okulda toplam 2610 kitap öğrencilere dağıtılacak olup toplamda 130.500 TL değerindeki hediye çekleri öğrenci ve öğretmenlere verildi.

Proje kapsamında, öğrencilere her ay bir kitap dağıtılacak ve düzenlenecek yazar buluşmaları, söyleşiler, bilgi yarışması vb. etkinlikler ile öğrenciler okudukları kitaplara ilişkin değerlendirmelerde bulunacaktır. Bu şekilde 6 farklı kitap, 6 ay boyunca öğrencilerle buluşturulacaktır. Proje açılışı 29 Aralık’ta Yeryüzünün Kalbi isimli kitapla kitabımızın yazarı Özgür Balpınar’ın da iştirak edeceği programla yapılacaktır.

Kitap Paylaşım Etkinliğinde Yeryüzünün Kalbi kitabının devamında öğrenciler tarafından okunacak kitaplar şu şekildedir;

Özkan Öze’ye ait Çaylak İle FilozofMiyase Serbarut’a ait Çöp Plaza

Onur Ömer Düzgün’e ait Mistik Konağın Koruyucuları

Elle McNicoll’a ait Bir Tür Kıvılcım

Ahmet Şerif İzgören’a ait Bandırma Roket Kulübü