Vali Çeber “Kariyer Günleri” Kapsamında Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda Vali Çeber, öğrencilere kendi tecrübelerinden hareketle mülki idare amirliğini anlattı.

Kendisinin de bir meslek lisesi mezunu olduğunu belirten Vali Çeber, “Meslek liseleri çok önemlidir.  Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de vazgeçilmezdir. Sevgili gençler; Hangi meslekte olursanız olun en iyi olmaya çalışın. Seçtiğiniz meslek sizi mutlu etmeli, mutlu olduğunuz işi yaparsanız başarınız daha da artar. Ülke olarak gençlerden çok büyük beklentilerimiz var. Sizler yapacağınız çalışmalarla ülkemizin geleceğini şekillendireceksiniz. Ülkemiz vatanına, bayrağına, milletine sahip çıkan gençliğin omuzlarında yükselecektir” dedi.

Başarılı olmayı, ne kadar para kazanıldığı ya da bulunulan mevkiinin belirlemediğini ifade eden Vali Çeber, “Bir insan mutlu ise başarılıdır" ifadelerine yer verdi.

Vali Çeber söyleşi programının ardından Teknofest yarışmasında dereceye giren Atmaca Tayfa’nın atölyesini ziyaret etti. Ardından öğretmenlerle bira araya gelerek sohbet etti.  Vali  Çeber, son olarak ise okulun Z kütüphanesini ziyaret etti.