Pazar'da öğrenciler kan bağışladı

NACİ GÜVEN

Pazar Türk Kızılayı Şubesi'nin dershaneler için düzenlediği kan bağışı kampanyasında Anadolu Dershanesi öğrencileri, Rize Türk Kızılayı sağlık ekibi tarafından sağlık kontrolünden geçirildi. Durumları uygun olan 23 dershane öğrencileri kan bağışına kabul edildi.

İlk defa kan vermek için form dolduran öğrenciler bir kişinin hayatını kurtarabilecek olmanın umuduyla kan bağışı yaptıklarını söyledi.

Türk Kızılayı Pazar Şubesi Başkanı Esat Balta, yoğun çalışmalar neticesinde genç nesillerin ''Kan ver hayat kurtar'' kampanyasında kan vermek için kuyruklar oluşturmalarının kendilerini sevindirdiğini belirterek, ''Pazar'da bulunan diğer dershanelerimizden de önümüzdeki hafta Casinomaxi kan bağışı almaya devam edeceğiz. Ayrıca Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü de kampanyamıza destek vereceklerini belirttiler. Bu anlamda herkesi kan bağışı konusunda duyarlı olmaya çağırıyorum'' dedi.

Dershane Müdürü Metin Uygur ise böyle hayati önem taşıyan kampanyaların devamlı düzenlenmesi gerektiğini ifade ederek, "Amacımız hem eğitime destek hem de Kızılayın ihtiyaç duyduğu kanı bir nebze de olsa gidermektir. Bu önemli kampanyaya destek vermek adına bizler de öğrenci ve öğretmenlerimizin desteğiyle her yıl kan bağışında bulunma geleneğini sürdüreceğiz." diye konuştu.