Türkçe Olimpiyatları'nın Rize Ayağı Gerçekleştirildi

Yazıcı, Yeni Şehir Stadı'ndaki etkinlikte yaptığı konuşmasına, "Asya'dan, Afrika'dan, Avrupa'dan dünyanın değişik yerlerinden dünyanın merkezi Türkiye'ye, Türkiye'nin en güzel kenti Rize'ye, ikinci vatanınıza hoş geldiniz" diye seslenerek başladı.

Dilin önemli olduğunu ancak diller arasında Türkçe'nin çok daha önemli olduğunu vurgulayan Yazıcı "Biz medeniyetlere beşiklik yapmış bir milletiz. Biz inançların beşiği bir coğrafyada yaşıyoruz. Tarihin derinliklerinde var olan değerlerimizi ki; bunların hepsi insanlık değerleridir. Bunları taşımak iletmek, yaygınlaştırmak, Türkçe dilinin öğretilmesi ile mümkündür. Bu bakımdan dünya çapında en büyük, en özel organizasyonlardan biri olan Türkçe Olimpiyatlarını düşünce olarak ortaya koyan ve 11 yıldan bu yana büyük bir titzlikle, her geçen yıl dahada büyüterek gerçekleştiren herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Dünyanın bir çok yerinde Türk okullarını görmenin kendilerine sinerji verdiğini kaydeden Yazıcı, şöyle devam etti:

"Türkçe'yi bilmezseniz söylemleri ile insanlığa mal olmuş Mevlana'yı, Yunus Emre'yi, Hacı Bektaş-ı Veli'yi anlayamazsınız. Pek çok düşünürün, insanlığa ışık saçmış aydınların söylemini taşımaktan mahrum kalırsınız. Ne mutlu burada bulunan dünya gençliğine ki Türkçe'yi öğreniyor, bu insanlık değerlerini öğrenme potansiyeline kavuşuyor. Bulundukları ülkelerde çok düşük ücretlere, binbir zorluğa katlanarak Türkçe'yi öğretmek için çalışan kişiler var. Tarihimizin güçlenmesine katkıda bulunmak için fedakarane çalışan dostları, hizmeteri insanları kutluyorum. Türkçe olimpiyatları demek kardeşlik demektir, birlik demektir, insanlık değerlerine sahip çıkmak demektir."

Olimpiyatların Rize ayağına, 25 farklı ülkeden 80 öğrenci katıldı. Etkinlikte, Demokratik Kongo ekibinin horon gösterisi büyük alkış aldı.

Programa, Rize Valisi Nurullah Çakır, AK Parti Rize milletvekilleri Hasan Karal, Nusret Bayraktar ile Belediye Başkanı Halil Bakırcı da katıldı.