Pazar'da Kaçkar Devlet Hastanesi açılıyor

Pazar İlçesi’nin Hamidiye Köyü’nde 150 yataklı bölge hastanesi olarak inşa edilen Kaçkar Devlet Hastanesi’nde açılış öncesi son hazırlıklar yapılıyor.

Pazar ve Ardeşen ilçelerindeki 2 hastanenin kapatılarak, hem bu ilçeler hem de çevre il ve ilçelere hizmet vermesi planlanan hastanenin açılışı, önemli bir aksaklık olmazsa 21 Şubat Pazartesi günü yapılacak.

Ak Parti Rize Milletvekili Lütfi Çırakoğlu, beraberinde; Rize İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, AK Parti Rize İl Başkan Yardımcısı Hakan Gültekin, AK Parti Pazar İlçe Başkanı Adem Yıldız, AK Parti Ardeşen İlçe Başkanı Avni Kahya’yla birlikte, son çalışmaları yerinde görmek amacıyla bugün hastanede incelemelerde bulundu.

Çırakoğlu ve beraberindekilere Başhekim Ali Özdemir tarafından son durum hakkında bilgi verildi. Başhekim Özdemir, hastanenin hizmete açılması noktasında son eksiklerin de tamamlandığını belirterek, heyete Dumanbet hastanenin; ameliyathane, acil, yoğun bakım, hasta kabul ve diyaliz ünitelerini gezdirerek bilgiler verdi.

AK Parti Rize Milletvekili Lütfi Çırakoğlu, hükümet olarak her konuda olduğu gibi sağlıkta da çok önemli, atılımlara imza attıklarını ifade ederek, “Bölgemize iyi bir hizmet vereceğine inandığımız hastanemizin son durumunu değerlendirmek için il sağlık müdürümüz, başhekimimiz ve arkadaşlarımızla birlikte incelemelerde bulunduk. Önemli sayılabilecek bir eksik yok. Hastanemiz inşallah yakın zamanda hizmete başlayacak. Sağlıkta önemli atılımlar yaptık. Avrupa tıbbını yakalamış bir Türk tıbbı var. Dünya artık Türk doktorlarına, Türkiye’de verilen sağlık hizmetinin kalitesine inanmış hatta zaman zaman Avrupa’dan ülkemize tedavi olmak için gelen hastalar var. Bu gelinen nokta ülkemiz ve insanımız açısından çok önemli. Hastanemizin dış görüntüsünden bir şey anlaşılmaz ancak içerisini gezip gördük. Avrupa’da bile görülmeyecek kadar modern. Banyosu, tuvaleti olan tek ve çift yataklı, modern ameliyathanesi ile hizmete sunulacak bir hastane. Bölgemize hayırlı olsun.” dedi.