Teknik Direktör Avcı'nın Beşiktaş Maç Sonrası Açıklamaları

Ramazan ayının tüm Müslüman alemi için hayırlara vesile olmasını temenni ederek sözlerine başlayan Teknik Direktör Abdullah Avcı, “Son viraja girdik. Ligimizin iki kupalı son şampiyonu, kadro zenginliği olan bir takım ancak bazen performanslar sahaya yansımıyor. Futbolun içinde bunlar var. Dalgalanmalar olabiliyor. Sonuca yansıtamadılar. Hoca değişikliği, ara, Avrupa kupaları hedefi… Hoca değişikliğiyle tekrar kendini gösterme ve ispat etme, karşında da ligi domine etmiş bir takıma karşı konsantrasyon yüksek bir şekilde tekrar yarışın içine girmek istediler. Maça hazırlanırken hocalarının son dönemde oynattığı formasyondan ve yaptığı açıklamalardan yola çıkarak 3-4-3 sistemine göre hazırlandık. Hocanın bundan önceki çalıştırdığı takımlarda savunmada ve hücumda neler yaptığına çalıştık. Haftamız da çok iyi geçti. İlk yarı itibariyle oyun dalgalı sürece girdi. İlk yarı Djaniny atsa belki öne geçecektik. İkinci yarı itibarıyla golü bulduk. Bugün kilit nokta savunma arkasına koşulardı. Hüseyin’in pasıyla bunu yaptık. İkiyi bulabilirdik ama rakibin de kaliteli ayakları var, penaltı kaçırdılar. Penaltı mı değil mi tartışılır. Sonra golü buldular, kırmızı kart oldu. Sonra oyunu domine ettik. Fırsatlar yakaladık. Son dakika direkten dönen bir top var. Oyun gitti geldi. Kazanmak istedik ama kazanamadık. Ligi domine eden bir takım olarak İstanbul’un üç büyük takımına karşı üç galibiyet üç beraberlik aldık. Kazansak da matematiksel olarak iyi olacaktı. Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Beni bugün çok duygulandırdılar. Buraya gelip destek veriyorlar. Biz sonuna geldik, umarım Ramazan bayramında en geç Trabzonspor’un şampiyonluğunu kutlamış olacağız. Rakip iyi bir rakip, onları da kutluyorum. Sezon başından itibaren sekiz tane farklı sol bek ile değişip oynadık, ligin en iyi stoper tandemini kaybettik. Sağ ve sol kanatta ters ayaklı oyuncular kullanmak zorunda kaldık, mekanizmalar bozuldu ama hep ayakta kaldık. Eğer bu stoperler ve sol bek rotasyonum bu kadar sıkıntılı olmasaydı belki geçen ay şampiyonluğu garantilemiştik. Oyuncularım kazanmak için her şeyi yaptılar. Ciddi bir puan farkıyla öndeyiz yolumuza devam ediyoruz. Rakibimize de başarılar diliyorum" dedi.

Hakem kararlar hakkında çok konuşmadığını belirten Avcı, “Geri pas pozisyonunu gördüm. Bu tarz durumlarda geri pas kararı verilmediği bin tane pozisyon var. Algıyı başka yere çekmesinler. Kurallar neyse onu konuşsunlar” diye konuştu.

Son iki haftada oynanan Çaykur Rizespor ve Beşiktaş maçlarının birbirinden çok farklı olduğunun altını çizen Avcı, şunları söyledi:

“İki takımı aynı kefeye koyamayız. Bugün iki takım da iyi mücadele edip iyi oyunları ümraniye escort planlamaya çalıştı. Onlar baskı yaptı, biz de bu baskıyı nasıl kıracağımızı çalıştık. Zaman zaman da biz baskı yaptık, onlar da baskımızı kırmaya çalıştı. Mücadele seviyesi yüksek bir oyun oldu. Oyuncu kalitesi yüksek ancak bazen sahaya yansımayan bir takıma karşı bazen oyunun bu şekilde olmasında en ufak bir sakınca yok. Kolay maçlar değil. Aradan sonra çok ciddi bir rakibe karşı güzel bir maç oynadık. Çaykur Rizespor maçı ise karda oynandı ve üç penaltı oldu. Bugün de penaltı oldu. Penaltılarla devam ediyoruz.”

Anthony Nwakaeme’nin takımın en önemli oyuncularından bir tanesi olduğunu vurgulayan Avcı, “Bazen bu değişiklikler olacak. Bazen hayal ettiğin oyuncunun oyuna girmesini beklersin, çünkü öyle bir potansiyeldir. Bazen de süre uzun olunca beklemezsin. Hamle doğru çıktı. Cornelius’un koşusu bizim için değerliydi. O koşu sonucu golü bulduk. Bunlar var. Performans değerlendirmesi olacak” dedi.