RTEÜ 3 bin öğrenci mezun etti



Üniversitenin spor salonunda gerçekleştirilen tören, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrencilerin sunduğu halk oyunları gösterisiyle başladı.

Rize Valisi Nurullah Çakır, törende yaptığı konuşmada, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin öğrencisinden, öğretim görevlisine kadar her kesiminin daha iyiyi yakalama adına mücadele ettiğini belirtti.

Üniversitenin yeni olmasından kaynaklanan acemilikler olabileceğini ancak bundan sonraki gelecek öğrencilere daha iyi hizmet edebilmenin azmi ve gayreti içinde olacaklarını ifade eden Vali Çakır, "Şehrin kültürel ve soyal çalışmalarında bunu rahatlıkla görebiliyoruz" dedi.

Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Çakır, "Bu mutluluğu paylaşırken verilen diplomaların, kendinizi geliştirmek için bir anahtar olduğunu kabul edin. Çünkü hayat yeni başlıyor, hayatın eğitimi yeni başlıyor. Alınan bilgi birikiminizi yeterli saymayın. Hayatta başarılması gereken çok şey var. Ülkenin sizin birlikteliğinize ihtiyacı var. Bölgenin sizin iyi yetişmenize, birlikteliğinize, dünya insanının iyi yetişmenize ihtiyacı var. Bu birlikteliği korumanızı istiyorum" diye konuştu.

Rektör Prof.Dr. Arif Yılmaz ise 11 fakülte, 7 meslek yüksek okulundan 3 bin öğrencinin başarı ile mezun olduğunu, Sağlık Meslek Yüksek Okulunun ilk kez mezun verdiğini söyledi.

Üniversiteden başarı ile mezun olan öğrencilerin, edindikleri bilgi ve deneyimlerin gelecekte kendilerine ışık tutacağını ve yollarını aydınlatacağını vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:
"Ülkemize ve milletimize faydalı birer birey olarak yetişmeniz için her türlü fedakarlığı gösteren ailelerinizin ve nitelikli eğitim almanız için gece gündüz demeden çalışan hocalarınızın emeklerini boşa çıkarmayacağınıza inanıyorum. Edindiğiniz bilgilerle topluma fayda sağlayan meslek bilinci ile hareket edeceğinize, ülkemizi lider ülke yapma yolunda yılmadan, yorulmadan çalışarak size duyulan güvene layık olacağınıza inancım tamdır. Öğretimin hayat boyu devam eden bir dinamik olduğunu unutmayın. Bize bu vatanı emanet eden Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimize layık olabilmek için birlik ve beraberlik içerisinde Çanakkale ruhu ile çalışmamız gerektiğini unutmayalım."

Konuşmaların ardından mezun olan öğrenciler, öğrenci andını okudu. Bu sırada öğrenciler salonda dev Türk bayrakları açtı. Bunun üzerine protokol üyerleri ve vatandaşlar öğrencileri ayakta alkışladı.

Tören, 2012-2013 akademik yılında fakülte ve yüksekokulları dereceyle bitiren öğrencilere diplomalarının verilmesiyle sona erdi.