Rizespor göztepe karşısında beşledi: 5-1

Çaykur Rizespor: 5 - Göztepe: 1

Stat: Yeni Şehir

Hakemler: Mustafa Öğretmenoğlu, Baki Yiğit, Özgür Ertem

Çaykur Rizespor: Loria, Orhan, Serhat, Murat, Oğuzhan (Dk. 83 Sezer), Smakov, Eren, Sercan (Dk. 79 Çağrı), Cenk Ahmet, Florin Cernat (Dk. 81 Cumali), Depetris

Göztepe: Ferhat, Hakan, Aytek, Veli, Orhan, Ali Bilgin (Dk. 58 Şaban), Herve Tum, Fatih (Dk. 68 Mithat Yaşar), Dilaver (Dk. 28 Halil), Onur, Ergin

Goller: Dk. 46 Eren, Dk. 61 Cernat, Dk. 77 Sercan, Dk. 90 Depetris, Dk. 90+2 Cenk Ahmet (Çaykur Rizespor), Dk. 67 Şaban (Göztepe)

Sarı kartlar: Dk. 45 Orhan (Çaykur Rizespor) Dk. 38 Ergin, Dk. 53 Onur, Dk. 55 Orhan (Göztepe)

Kırmızı Kart: Dk. 70 Aytek, Dk. 76 Veli (Göztepe)

Maçın hakemi Musta Öğretmenoğlu, Göztepe teknik direktörü Kemal Kılıç'ı 69. dakikada itirazları nedeniyle oyun alanının dışına gönderdi.

MAÇTAN DAKİKALAR
16'ncı dakikada Orhan'ın sağ kanattan penaltı noktasına doğru ortaladığı topu Eren kafayla kaleye gönderdi. Topu kaleci Ferhat, direk dibinden kornere çıkardı.

22'nci dakikada Eren'in ceza sahası önünden kaleye gönderdiği sert şutta top kaleci Ferhat'ta kaldı.

İlk yarı 0-0 sona erdi.

46'ncı dakikada sol çaprazdan ceza sahasına giren Eren'in şutunda top filelerle buluştu: 1-0.

61'inci dakikada Cernat'ın ceza sahası sol çaprazından kullandığı serbest vuruşta barajın sağından geçen ve havada falso alan top kaleci Ferhat'ın bakışları altında filelerle buluştu: 2-0.

68'inci dakikada Ergin'in sağ kanattan penaltı noktasına çıkardığı topa gelişine vuran Şaban'ın şutunda top ağlara gitti: 2-1.

70'inci dakikada sol kanattan hızla rakip ceza sahasına giren Eren'in pasında topla buluşan Sercan'ın şutunda top yandan auta çıktı.

72'inci dakikada orta sahada rakibine sert müdahale eden Göztepeli Aytek ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Aytek kart sonrası yan hakeme itirazlarda bulundu. Hakeme ve Çaykur Rizesporlu taraftarlara alkışla tepki gösteren Göztepe teknik direktörü Mustafa Kemal Kılıç, itirazlarını sürdürünce tribüne gönderildi.

76'ıncı dakikada Veli ceza sahasında Cernat'ı düşürünce hakem penaltı noktasını gösterdi. Veli, ikinci sarı karttan sonra kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Penaltı atışını kullanan Sercan'ın vuruşunda top filelerle buluştu: 3-1.

90+1'inci dakikada Cenk'in pasında ceza sahasında topa dokunan Depetris'in vuruşunda meşin yuvarak ağlara gitti: 4-1.

90'+3'üncü dakikada savunmanın arasına giren topu kapan Cenk'in vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 5-1.  

Maçın Ardından

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Mustafa Denizli, bireysel hatalardan gol yediklerini belirterek, "Atmakta da yemekte de sıkıntı çekmiyoruz" dedi.

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Mustafa Denizli, bireysel hatalardan gol yediklerini belirterek, "Atmakta da yemekte de sıkıntı çekmiyoruz" dedi.

Denizli, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, önemli bir yola girdiklerini belirterek, "Oyun iyi olduğu zaman ileriye daha umutla bakarsınız. Sadece kazanmayı düşünürseniz ileriyi ihmal edersiniz. Zorluk derecesi yüksek maçlarda iyi oynamalıyız. Göztepe maçında skor ikinci yarıda geldi. Ancak ilk yarı çok daha iyiydik. Her geçen hafta üzerine koyarak gitmeliyiz" diye konuştu.

Geride kalan haftalarda bireysel hatalardan gol yediklerini ifade eden Denizli, "Atmakta da yemekte de sıkıntı çekmiyoruz. Takım hatasından goller yiyoruz. Bizi sıkıntıya sokar. Net skorla giderken bireysel hatalar yapıyoruz. Bunu takıma mal etmek lazım. Hataları takım yapar. Bu maçta da hata yaptık. Kırmızı kartlardan sonra ise oyun bizim için rahatladı" dedi.

Taraftarın da takım gibi üzerine koyarak ilerlediğini kaydeden Denizli, şöyle devam etti:
"Taraftar da takımla birlikte istediğimiz noktaya ulaşacak. Bir hedefe varmak için iç saha dış saha fark etmez. Bu akşam keyifli maçtı. Maçtan sonra çok iyi şeyler gördüm. Bu bizim ışığımızı yukarı çekti. Taraftar bizi cesaretlendirdi."

-Göztepe cephesi-

Göztepe Antrenörü Ümit İnan ise maçın ilk yarısında oyunu tuttuklarını, ikinci yarının başında yedikleri golün takımı olumsuz etkilediğini vurgulayarak, şunları ifade etti:
"Maç 2-1' gelince oyuna inandık. Ama bir faul oyunun tamamını etkiledi. Yan hakemin görmediği faul Rizespor'un maçı 5-1 kazanmasına neden oldu. Faulün verilmeyişi çok enteresan. Futbolun emekçisiyiz. Maçı değerlendirecek kurullar var."

Yenilginin futbolun içinde olduğunu vurgulayan İnan, "Futbolda çaba veriyoruz. Ancak emeğimizi harcamasınlar. Biz efor harcıyoruz. Basit hatalardan yolumuzu kesmesinler. Ligde hedeflerimiz var. Hakem taktir hakkını bize göre yanlış kullandı" diye konuştu.