Rize'deki şiddetli yağışta binaları su bastı

Rize'de etkili olan şiddetli yağış nedeniyle derenin taşması sonucu su basan 5 iş yeri ve bir dernek binasında hasar oluştu.
Kentte akşam saatlerinde etkisini artıran yağış dolayısıyla il merkezine bağlı Muradiye beldesinin Kömürcüler Mahallesi'nden geçen Kömürcüler Deresi taştı. Derenin üzerindeki Kömürcüler Köprüsü'nün ayaklarının olduğu bölüm, taşkınla sürüklenerek gelen ağaç parçaları ve molozlar nedeniyle tıkandı. Çevreye yayılan su nedeniyle yakındaki 5 işyeri ve Kömürcüler Merkez Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği binasını su bastı.

Köprünün ayaklarına takılan ağaçlar, İl Özel İdare Genel Sekreterliğine ait iş makineleri ve sivil savunma ekiplerince temizlendi. Daha sonra iş yerleri ve dernek binasındaki su vatandaşlarca tahliye edildi.

Rize Valisi Nurullah Çakır ile Muradiye Belediye Başkanı Hüseyin Çakar mahallede incelemelerde bulundu.

Vali Çakır, incelemeleri sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, olay öncesi Rize'de şiddetli yağış beklentisi sebebiyle uyarılarda bulunduklarını ve gerekli tedbirleri aldıkları ifade ederek,"İş makineleri ile en kısa sürede olaya müdahele edip derenin tıkanan bölümünü açtık. Çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Yöredeki benzer olaylara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğine işaret eden Çakır, "Bu bölgede daha önce de böyle vakalar yaşanmıştı. Havalar biraz Güneşli gidince her şeyi unutuyoruz. Bu tür konularda daha duyarlı olmalıyız" ifadesini kullandı.