Rize'de tencere tava eylemleri yerine kavurma pilav

İsmail Kahraman Kültür Merkezi önünde toplanan gruptakiler, Cumhuriyet Caddesi üzerine stand açarak çevredeki vatandaşlara ücretsiz kavurma, pilav ve ayran dağıttı. Guruptaki bazı kişiler, "Tencere tava bu işe yarar. Kanla kazanılan bu topraklar bir kaç zavallıya kaybedilemez. Tencere tava, sökmez bize bu hava" şeklinde dövizler açtı. Yaklaşık 500 kilogram kavurma ve pilav bir saat içerisinde tükendi.

Gruptakilerden Nimet İbuk, tencere tavanın anneler için çok değerli ev gereçleri olduğunu belirterek, "Tencere tavanın ne işe yaradığını göstermek için bunu yapıyoruz. Görsünler, tence tava ne işe yarar. Tencere tava annelerin çocuklarına yemek pişirmesi, misafirlerini ağırlaması için kullanılır. Tencere tava çınlatmakla ne devlet devrilir ne de de bir şey yapılabilir. Bu kadar güçlü bir devleti nereden buluyoruz? Osmanlıdan bu yana ilk defa böyle bir başbakana sahibiz. Türkiye'de ferahlık var, borçlar bitti daha ne arıyorlar" dedi.

Grup adına açıklama yapan Şuayip Bozkurt ise yeşili korumak adına yola çıkanların yeşili talan ettiklerini ifade ederek, "Mesele demokratik yollarla halkın seçtiği bir başbakanı alaşağı etmektir. Lakin bu millet başbakanı size yedirtmez. Talepleri, gerçek yüzlerini ortaya koyuyor. Türkiye'nin büyümesi için yapılacak projeler eylemcileri geriyor. Türk olan hiç kimse bu projelere karşı çıkmaz. Aslında karşı çıktıkları alışmadıkları yeni lider, yeni Türkiye, duruşu farklı, gücünü halktan alan başbakan. Bu lidere baktıkça Osmanlıyı hatırlamaya başladılar. Bu da onları çok geriyor" diye konuştu.

Eylem, guruptakilerin bir süre slogan atmasının ardından sona erdi.