Rize Saadet Partisi İl Başkanı Kaza Geçirdi:1 Ölü, 2 Yaralı

Yomra ilçesi Karadeniz Sahil Yolu'nda, Trabzon'dan Rize istikametine giden Saadet Partisi Rize İl Başkanı Hasan Uzun'un kullandığı 53 DP 156 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu orta refüje çarparak takla attı. Kazada Saadet Partisi Rize İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kazdal, olay yerinde hayatını kaybetti.



Otomobilde sıkışan Hasan Uzun ve Başkan Yardımcısı Mustafa Azder (47), sağlık ekipleri ve Trabzon Belediyesi itfaiye ekibinin müdahalesiyle kurtarıldı.



Uzun, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Azder ise Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.



Mehmet Kazdal'ın cenazesi, olay yerindeki incelemenin ardından KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi morguna kaldırıldı. 


Rize Saadet Partisi'nden Kaza Açıklaması

Saadet Partisi Rize İl Başkan Yardımcısı ve Basın Müşaviri Ramazan Bursa, Trabzon’da meydana gelen kaza hakkında bir basın açıklaması yaptı.

Saadet Partsi Rize İl Başkan Yardımcısı ve Basın Müşaviri Ramazan Bursa tarafından yapılan yazılı açıklamada kaza ile ilgili bilgilere yer verilirken açıklamada şunlar kaydedildi:

Teşkilat çalışmaları çerçevesinde İlimizde bulunan Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Latif Öztek’i Trabzon Havaalanından uğurlamak için İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Hasan uzun, İl Başkan Yardımcıları Mehmet Kazdal ve Mustafa Azder’den oluşturulan Saadet Partisi uğurlama ekibi dönüş yolunda Yomra’da trafik kazası geçirmiştir.

İl Başkanı ve GİK Üyesi Hasan Uzun yönetimindeki araç, su birikintisine girip aracın kontrolü kaybedilmiş, yoldaki demir korumalara ve elektrik direğine çarpmıştır.

Araçtan İl Başkanımız Hasan Uzun ve İl Başkan Yardımcımız Mustafa Azder yaralı kurtulurken, İl Başkan Yardımcımız ve Öğ-Der Rize Şube Başkanımız Mehmet Kazdal Hakkın rahmetine kavuşmuştur.

Yaralı bulunan İl Başkanımızın kaburgalarında kırıklar olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. İl Başkan Yardımcımız Mustafa Azder’in ise omuz bölümünde kırılmalar mevcuttur. Fakat bize verilen bilgilere göre ikisinin de hayati tehlikesi yoktur.

Merhum Mehmet Kazdal, davasına sadık, İslam Birliğinin oluşması için canıyla malıyla cihad eden mümin ve muvahhid bir kardeşimizdir. Bütün çalışmalarını Allah rızası için yapan, saatini zafere ayarlamış bir kardeşimizdi. Dolayısıyla, Kuran’ın ifadesiyle Allah yolunda ölenler ölü değildirler. Mehmet Kazdal kardeşimiz İslam’ın prensiplerine uygun yaşayan ve bu ulvi prensiplerin hayatın her alanına hakim olması için çalışan bir kardeşimizdir.

Merhum Mehmet Kazdal kardeşimizin cenaze namazı yarın (Perşembe) öğle namazını müteakip Muradiye Merkez Caminde kılınıp aile kabristanlığına defnedilecektir.

Cenazeye Adalet Eski Bakanı Şevket Kazan ve Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Yıldırım da katılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.