Rize Milletvekili Hayati Yazıcı Türkiye’nin Demokrasi Yürüyüşünü Anlattı

Milletvekili Yazıcı, Üniversitenin Aklı Kamil Topluluğu (ÜNİAK) tarafından İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen “Rize’den Yetişenler” adlı seminer programında “Türkiye’nin Demokrasi Yürüyüşü” konulu bir konuşma yaptı.

Ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmeleri anlatarak konuşmasına başlayan Yazıcı, Türkiye’nin stratejik noktada önemli kaynaklara sahip olan bir ülke olduğuna dikkat çekti. Ülkelerin stratejik üstünlüğünü daha etkin kullanmada liderlik ruhu ve kimliğinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Yazıcı: “Lideriniz yoksa o stratejik üstünlük başınıza bela olabilir. Türkiye güçlü bir lidere sahip, o da Recep Tayyip Erdoğan’dır.” dedi.

Programda, Rusya- Ukrayna arasında devam eden savaşa dikkat çeken Yazıcı, Türkiye’nin dış politikasının özellikle gençler tarafından yakından ve dikkatle takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Demokrasinin bir kültür işi olduğunu belirten Hayati Yazıcı, ülkemizin yakın tarihinden örnekler vererek konuşmasını tamamladı.

Seminer, katılımcılardan yöneltilen soruların cevaplandırılması ile sona erdi.

Programa, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.