Rize İl Genel Meclisi Pazar'da fotoğraf sergisi açtı



Rize Fotoğraf Sanatı Derneği'nin (RİFSAD) katkılarıyla Pazar Öğretmenevi’nde düzenlenen serginin açılışına, Rize Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Güney, Rize İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Gültekin, Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Belediye Başkanı Ahmet Basa, Cumhuriyet Başsavcısı Eyüp Göğüş, İl Genel Meclisi Üyesi Rasim Çorbacı, İlçe Emniyet Müdürü Güngör Kaptan, RİFSAD Başkanı Emin Kanbur, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ilçe protokolü ve davetliler katıldı.

Kaymakam Aslan, burada yaptığı konuşmada, İl genel meclisi ve yerel yönetimler denince vatandaşın aklına yol, su, köprü ihtiyacı gibi yatırımlar geldiğini belirterek, ancak yerel yönetimler, kültür ve sanata da verdikleri değeri sundukları faaliyetle gösterdiklerini söyledi.

Gültekin, etkinlik kapsamı altında bir araya gelmenin önemli olduğunu ifade ederek, Biz sadece Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında değil kadınlarımızla, gençlerimizle ve ocuklarımızla ilgili önemli projelerimiz var. İnşallah saydığımız bu konularla ilgili ilçelerimizde programlarımız olacak. Bize yardımlarını esirgemeyen eski Pazar Kaymakamı Rize Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Güney’e teşekkür ediyoruz. Rize’nin katma değerine, geleceği ile yapılan tüm işlerinde bürokratlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın katkıları var” diye konuştu.

İl Genel Meclisi Turizm Komisyonu ve RİFSAD Derneği başkanı Emin Kanbur, yaptığı açılış konuşmasında Fırtına Deresi’nden Çağlayan Vadisi’ne kadar, Kaçkarların doruklarından Karadeniz’in derinliklerine kadar Rize’nin fotoğraf konusunda bir cennet olduğunu, bu cennette fotoğraf sanatıyla uğraşmanın ve İl Genel Meclisi Kültür Sanat Etkinliklerini sunabilmenin kendisine büyük bir mutluluk yaşattığını söyledi.

Konuşmaların ardından160 fotoğraftan oluşan saydam sunum enstrümantal canlı müzik eşliğinde gösterildi. Ardından 53 fotoğraftan oluşan “Memleketim” adlı fotoğraf sergisi gezildi.