Rize Güneysu'da Depo Yangını



Güneysu ilçesinde, inşaat malzemelerinin bulunduğu depoda yangın çıktı. Maddi hasara yol açan yangına müdahale ederken ayaklarına çivi batan iki itfaiye eri, yararlandı.

Güneysu yolunun Pazarköy mevkisinde, Hüseyin Karamehmetoğlu'na ait inşaat malzemelerinin bulunduğu depoda yangın çıktı. Yangına Rize ve Güneysu Belediyesi'nden 9 itfaiye aracı müdahale etti, 112 Acil Servis ekipleri de olay yerinde hazır bulundu.

Bu sırada, iki itfaiye erinin ayağına çivi battı. İtfaiye erleri, burada yapılan müdahalenin ardında Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Yangına müdahale eden bir itfaiye eri oksijen tüpü bitince zor anlar yaşadı. Maddi hasara yol açan yangın 40 dakika süren çalışmanın ardından kontrol altına alındı.

Rize Belediyesi İtfaiye Müdürü Uğur Minder, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının elektrik kontağından çıktığını tahmin ettiklerini belirtti.

Yangına kısa süre müdahale ettiklerini dile getiren Minder, "Yangını kontrol altına aldık. Çok şükür can kaybı yok. İki itfaiye erimiz, ayaklarına çivi batması sonucu hafif yaraladı. Geçen yıl da bitişiğinde başka bir işletmeye ait depoda buna benzer bir yangın çıkmıştı. Yangının tamamen söndürülmesi ve dumanın çekilmesinin ardından gerekli araştırmayı yapacağız."