Rektör Karaman, Pazar Ziraat Fakültesi Çay Gen Havuzunu Gezdi

Ziraat Fakültesi ve Pazar Meslek Yüksekokulu Akademik Kurul Toplantısına katılan ve burada bir konuşma gerçekleştiren Rektör Karaman, bilimsel çalışmalarla adından söz ettiren Üniversitemizin kurulduğu günden bugüne kadar geçen sürede akademik ve teknik anlamda ilerlediğini kaydetti.

Gerçekleştirilen çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Karaman, Üniversitenin birçok alanda olduğu gibi tarım alanında da yeni çalışmalara imza attığını söyledi.

Tarımın ülkelerin kalkınmasında en önemli unsurların başında geldiğini ifade eden Rektör Karaman, “Ziraat Fakültemiz ve Pazar Meslek Yüksekokulumuz hem geleneksel tarımı hem de modern tarımı eğitim-öğretim, araştırma ve uygulama yoluyla gelecek kuşaklara başarılı bir şekilde aktarıyor.” dedi.

Akademik Kurul Toplantısı çerçevesinde, içerisinde bulunduğumuz eğitim-öğretim döneminin analizleri yapılıp yeni dönem için yol haritaları çizildi.

Akademik Kurul Toplantısına, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Akbulut, Pazar Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Adil Bakoğlu, fakülte ve meslek yüksekokulu akademisyenleri katıldı.

Akademik Kurul Toplantısının ardından Rektör Karaman,  Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Akbulut, Ziraat Fakültesi Çay ve Çay Ürünleri Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Keziban Yazıcı ile birlikte çay gen kaynaklarının korunarak nitelikli ve kaliteli çay üretilmesi amacıyla Ziraat Fakültemiz bünyesinde kurulan çay gen havuzunu gezdi ve devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.