Pazar'da okul öncesi miniklerin yıl sonu sergisi



Pazar Meydan Parkı’nda Okul Öncesi Eğitim şenlikleri kapsamında ilçede bulunan tüm anaokulu ve anasınıfı öğrencilerinin yıl içerisinde yaptıkları el emekleri, boyama, resim ve el işleri sergilendi.

Halk tarafından büyük beğeni toplayan Anaokulu öğrencilerinin hazırladığı gösteri ve yılsonu sergisine Kaymakam Selçuk Aslan, Belediye Başkanı Ahmet Basa, Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, Emniyet Müdürü Güngör Kaptan, AK Parti İlçe Başkanı Adem Yıldız, Milli Eğitim şube müdürleri, okul müdürleri ve öğrenci velileri katıldı.

Belediye Başkanı Basa ile Milli Eğitim Müdürü Büyük ve çocuklarla birlikte yaptığı açılışta bir konuşma yapan Kaymakam Aslan, “Geleceğimiz, yarınımız, memleket bahçesinin gülleri bugün bir nevi sizin mezuniyetinizi kutluyoruz” dedi.

Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sizin için yapacağınız gösteriler, etkinlikler ve güzellikler yeni bir adım olacak. Gelecek sene ilkokula merhaba diyeceksiniz. Günden güne büyüyen çocuklarımız sergiledikleri birbirinden güzel resimler ve el işleri ne kadar çok yetenekli olduklarının kanıtıdır. İnşallah geleceğe dönük evlatlarımıza güzel bir dünya bırakmak, huzurlu ve barış dolu bir memleket bırakmak bizlere nasip olur. Çünkü orta vadede biz bayrağı onlara devredeceğiz.”

Program Koordinatörü ve Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Vildan İlişe, Eğitimin temeli olan okul öncesi öğretiminde çocukların zihin gelişimleri yanında el becerilerinin de geliştirildiğini ve bu sergide de bu becerinin ürünlerinin sergilendiğini söyledi.

Anaokulu öğrencilerinin hazırladıkları gösteriler Pazar Meydan Parkı’nda renkli görüntülere sahne oldu. Program serginin gezilmesiyle devam etti.