Pazar’da Halı Saha Futbol Turnuvası Start Aldı

Pazar’da daha önce Spor Şenlikleri kapsamında geniş kapsamlı olarak düzenlenen turnuvanın bugün 7’ncisi Halı Saha Futbol Turnuvası adıyla start aldı.

Turnuva, saat 17.00’de Hemşin Ekmek ile Yıldız Spor arasında oynanan ve Hemşin Ekmek'in 4-0 kazandığı maçta Kaymakam Selçuk Aslan’ın başlama vuruşuyla start aldı. Günün ikinci maçı ise saat 18.00'de Zafer Mahallesi ile Topluca Köyü arasında oynandı. Bu karşılaşmayı da Zafer Mahallesi 5-1 kazandı.

Kaymakam Aslan, burada yaptığı açılış konuşmasında, şunları söyledi:
“İlçemizde gelenekselmiş olduğu üzere her sene Spor Şenlikleri yapılmaktadır. Bu yıl aksamalar nedeniyle farklıda olsa, mevsim kışta olsa futbol turnuvasına başlıyoruz. Daha önce köylerle sınırlı bıraktığımız turnuvamızı bu yıl tüm Pazar halkına açılmanın uygun olacağını düşündük. Köy takımlarımızın faklı kurumlarda, farklı organizatörlerde takım çıkartabildi. Oldukça yoğun bir ilgi var. Takımları boğmadan fazla zamana yayarak turnuvayı gerçekleştireceğiz. Tahmin ediyorum Ocak ayının ortalarında final maçımız oynanacak. İnşallah centilmence fair play’e yakışacak güzel ve zevkli maçlar oynanacağına inanıyorum. Ben tüm takımlarımıza başarılar diliyorum. Pazar’ımıza hayırlı uğurlu olsun diyorum.”

Pazar İlçesi Gençlik ve Spor Müdürü Hasan Tezcan ise turnuvanın 14 takımın katılımı ile iki grup halinde oluşturulduğunu belirterek, “Gruplarda her takım birbirleri ile karşılaşacak. Grubunda ilk dörde giren takım çeyrek finale yükselecek ve galip gelen takımlar bir üst tura çıkacak. Final müsabakası 16 Ocak 2014 Perşembe günü oynanacak” dedi.