Pazar’da Gönül Elçileri Tanıtım Toplantısı Düzenlendi

Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan başkanlığında yapılan, Gönül Elçileri ve Koruyucu Aile Projesi'nin tanıtım toplantısına, Yazı İşleri Müdürü Sedef Kaan, Rize Çocukevi Koordinasyon Başkanı Mücella Sadıkoğlu, siyasi parti kadın kolları başkanları ile projede yer alan diğer ilgililer katıldı.


Aslan, burada yaptığı konuşmada, toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısını artırmak, gönüllülüğü yaygınlaştırmak ve insan kaynağı ihtiyacını kuvvetlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Gönüllülüğün yeni icat edilen bir şey olmadığını belirten Aslan, ''Hayırseverlik, ihtiyaç sahibine el uzatmak bizim haz aldıklarımızdan bazıları. Toplumun farklı kesimlerine devletimiz ulaşmaktadır. Ama o paylaşımın biraz da sivil insanların bünyesinde yapılabilmesi gerekiyor'' dedi.

Sadıkoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde ülke genelinde başlatılan Gönül Elçileri Projesi'nin tanıtımında koruyucu aile uygulaması hakkında bilgi vererek, şunları söyledi:
"Biz bakanlık olarak çocuklarımızı yuva ve çocuk evlerinde en iyi şartlarda bakıyoruz. Koruyucu aile modeli ile çocukarımızın sıcak bir aile ortamında bakılmasını hedefliyoruz. Her çocuğun bir aile yanında büyümeye hakkı olduğuna inanıyoruz. Bu kapsamda çalışmlarımızı sürdürüyoruz. Kısa sürede koruyucu aile sayımızın artacağını düşünüyoruz."


Katılımcılara proje hakkında slayt eşliğinde sunum ve açıklamalarla bilgiler verildi. Herkes Gönül Elçisi olmaya davet edilerek, toplumun her katmanına sizlerin sayesinde yaygınlaşmak istediklerini belirttiler.