Pazar’da Gaziler Günü Kutlandı

Eski Hükümet Meydanı'nda düzenlenen Atatürk anıtına çelenk sunma törenine, Rize Vali Yardımcısı Mehmet Türk, Belediye Başkanı Ahmet Basa, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ömer Kodoman, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Erol Baştopçu, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Muhteşem Tonbalak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Yaşıyan, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ile gaziler katıldı.

Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Astsubay Jandarma Kıdemli Çavuş Yasin Kaya, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Kaya, 19 Eylül Gaziler Günü'nü kutlamanın onuru ve gururunu yaşadıklarını belirterek, ''Her Türk Oleybet vatanı, milleti, dini, bayrağı, ülkesinin birlik ve beraberliğini bozmak isteyenlerle mücadele eder ve kutsal değerleri için 'ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum' düşüncesiyle savaşmaktan çekinmez. Bundan dolayı milli duyguların, Türk ulusu ve her bireyi için vazgeçilmez bir anlamı ve önemi vardır'' diye konuştu.

Ahmet Tahtakılıç İlköğretim Okulu öğrencisi tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirin okunmasının ardından tören sona erdi.

Atatürk Anıtı’ndaki törenden sonra program Askeri Gazinoda devam etti.