Pazar'da Galatasaray Futbol Okulu hizmete açıldı



Pazar Gençlik Spor Müdürlüğü’ne ait sentetik zeminli sahada başlayan ilk günkü çalışmalara Futbol Okulunun 120 öğrencisi ve velileri katıldı.

Galatasaray Futbol Okulu’na bölgenin büyük ilgi göstermesi Galatasaray Futbol Okulu kurucuları Şeref Tezcan ve Engin Önkibar’ı oldukça memnun ediyor.

Galatasaray Futbol Okulu Kurucusu Tezcan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
“Yapılan çalışmaların; aile-sporcu ve Futbol okulu ile birlikte iç içe ve samimi bir havada yapılması özellikle çocuklarını izleyen aileleri mutlu etmektedirler. 6-16 Yaş arası alınan sporcular kendi yaş ve fizik gruplarına göre çalışmalarını yapmaktadırlar. Okulumuza Hopa ilçesinden 12, Arhavi’den 2, Fındıklı’dan 8, Ardeşen’den 53, Çamlıhemşin’den 2, ilçemizden 40, Hemşin’den 2, Çayeli ilçesinden 1 olmak üzere toplam 120 öğrenci ile eğitime başladık. Okulda 5 futbol eğitmeni, 1 okul doktoru, 1 masör, 1 rehberlik öğretmeni ve okul yöneticileri olmak üzere 10 kişi gönüllü olarak görev yapmaktadır. Kaliteli servis hizmeti ile öğrencilerin taşıması sağlanmaktadır.”

150 metrekare alanda uygulamalı ve teorik ders işlediklerini belirten Tezcan, “Öğrencilerin ders notları yakından takip edilerek ders notlarını düşüren öğrenciler rehberlik öğretmeni tarafından uyarılarak notlarının yükseltilmesi konusunda ikaz edilecektir, tekrarı halinde ise okulumuzdan ilişkisi kesilecektir. Öğrencilerin futbol gelişimi yakından takip edilerek veliler bilgilendirilecektir. Teorik ders olarak sınıfta 20 dakikalık sağlık, beslenme, sporcu yaralanmaları, sporcu gelişimi ve kuralları ile futbol dersleri görsel olarak uzman hocalar tarafından verilmektedir” dedi.

Tezcan, amaçlarının kaliteli futbol eğitimi ile başta Galatasaray olmak üzere tüm takımlara eğitimli ve kaliteli sporcu yetiştirmek olduğunu söyledi.

Tezcan, her 3 ay veya 6 ayda bir Galatasaray alt yapısından gelen yetkililer tarafından futbolcular izlenip seçmeler yapılacağını ifade ederek, yetiştirilen futbolcuların Galatasaray Florya Tesisleri’ne gönderileceğini, beğenilen futbolcuların Galatasaray tarafından alınacağını sözlerine ekledi.