Pazar’da DOKKA- DER Yöresel Defile Gerçekleştirdi

İlçede günbatımı seremonilerinin yapıldığı Kız Kulesi önünde yine bir günbatımı eşliğinde bu kez yöresel defile gerçekleştirildi.

DOKKA- DER hazırlamış olduğu “Sandıktan Sahneye” sloganı ile Rize’nin yöresel kıyafetleri projesi ilçenin tarihi Kız Kulesi (Kız Kalesi) karşısındaki açık alanda düzenlenen defile ile finale ulaştı.

Gençlik ve Spor eski Bakanı Rize Milletvekili Sayın Osman Aşkın Bak’ın konuşması ile başlayan programa İlçe Kaymakamı Mustafa Akın, Belediye Başkanı Ahmet Basa’nın yanı sıra vali ve kaymakamların eşleri ile vatandaşlar katıldı.

Birbirinden güzel yöresel kıyafetlerin sergilendiği defile sunumu ile program son buldu.

Kaymakam Akın, projenin yürütücüsü Sevim Taşkın’a ve düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

DOKKA- DER Başkanı Sevim Taşkın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bir yılın sonunda bugün projemizin finalini gerçekleştirdik. Feretiko kumaşından tasarım kıyafetler sergiledik. En önemli yöresel kıyafetlerimiz unutulmaya yüz tutmuş asırlık orijinal kıyafetlerin aynısını birebir diktik. Bilinmeyenleri 3 ay boyunca köy köy ilçelerimizi gezerek araştırdık. Sonra ise orijinal bir dikim yerine getirerek bugün defilemizi gerçekleştirdik. Çocuk kıyafetleri ile birlikte toplamda 52 parça ürün vardı. Defilemiz çok yoğun bir ilgi gördü. Katılımcılara çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.