Pazar'da Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla ve Etkinliklerle Kutlandı

28 Ekim Cuma günü 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başlayan etkinlik bugün 29 Ekim 2023 Pazar günkü törenler ise saat 10.00’da Pazar Mehmet Akif Pirim Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Buradaki kutlama programda sunuculuğunu ŞMN Sivil Havacılık MTAL öğretmenleri Tohit Yavuz ile Merve Merev’in yaptığı törende Kaymakam Mustafa Akın, İlçe Garnizon Komutanı Hava Üsteğmen İhsan Erdemir ve İlçe Belediye Başkanı Ahmet Basa halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Daha sonra Kaymakam Akın, günün anlam önemini belirten konuşmasını yaptı.

Öğrencilerin okuduğu şiir ve kompozisyonlar sonrası, protokol tarafından şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.



Tören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan kutlamalar birbirinden güzel gösterilerle devam etti. Öğrencilerin bando eşliğinde yaptıkları resmigeçit töreni ile kutlama programı son buldu.

Ayrıca Pazar Belediyesi, Cumhuriyet’in 100’üncü yılını birbirinden farklı etkinliklerle Cem Kurtoğlu Beyefendi ve Seza Kırgız Hanımefendi’nin paylaştığı “Unutulmayanlar” isimli tiyatrosu, fener alayı, 100. yıl şerefine 100 adet dilek feneri uçurularak ve Demokrasi Meydanında Pazar Müzikseverler Derneğinin de Cumhuriyetimizin ruhuna uygun eserler seslendireceği bir ücretsiz konser organize edilerek kutladı.

Pazar Belediyesi’nden Cumhuriyet Bayramı Konseri

Cumhuriyetin 100. Yılında Pazar Müzikseverler Derneği’nin düzenlemiş olduğu Cumhuriyet 100.yıl konserinde sanatçı Serpil Asar günle ilgili müzik icra etti.