Pazar'da Çoruh Edaş'tan Enerji Çalışmaları

İlçe merkezindeki 11 adet trafoda kasım ayı içerisinde oluşabilecek arızaların önüne geçebilmek için bakım - onarım çalışması yapılıyor.

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin dağıtım sorumluluğunda yer alan il ve ilçelerde bakım onarım ve yatırım çalışmaları hız kesmiyor.

Pazar Hamidiye bölgesinde karayolu güzergahında yol alt yapısına uygun yenilenen orta gerilim hatları ve ilave trafolarla, Kaçkar Devlet Hastanesi, Pazar Adliyesi ile özellikle yoğun yerleşimin olduğu bölgelerin enerjisi sürekli ve kesintisiz temin edilecek.

Yenilenen hat Pazar İlçe merkezindeki elektrik kabinleriyle irtibatlandirilacaktir. Yapılan bu çalışmalarla Ardeşen Elmalık trafo merkezinden Pazar İlçesine yeni bir hat kurularak bölgeye alternatif enerji kaynağı oluşturulacak ve kesinti sürelerininde asgari seviyeye çekilmesi sağlanacak.

65 noktada kısmı tesis yenileme ile ilçe merkezi ve köylerinde yer alan 17 adet trafonun gerilim seviyesi yatırım programı kapsamında yenilenmesi hedeflenmektedir.

Söz konusu çalışma için ilçe merkezine 3300 mt orta gerilim yer altı kablo montaj edilmiş, dağıtım trafoları değiştirilmiş, 3 adet köyün köy içi Alçak Gerilim şebekeleri yenilenmiştir. 2016 yılında da müşteri talepleri değerlendirmeye alınarak İl ve ilçemize yatırım programlarımız artarak devam edecektir.