Pazar’da Çöp Depolama Alanına Sosyal Tesis Yapılıyor

Rize'nin Pazar ilçesinde, Hemşin organik tarım havzası girişinde 25 bin metrekare olan ve daha önce çöp dökülen depolama alanının yeniden düzenlenerek yürüyüş, dinlenme, spor tesisleri ile park ve sosyal tesisler yapılması için çalışma başlatıldı.

Kaymakamlık tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Daha önce çöp depolama alanı olarak kullanılan, Hemşin deresi yanındaki Pazar İlçemize 3 km mesafedeki alanın temizlenmesinin ardından, bu alanda Pazarlı gençlerimizi sportif alanda destekleyecek ve halkımızın sosyal amaçlı kullanımına imkan verecek projelendirme çalışmaları devam etmektedir.” denildi.

Pazar Kaymakamı Mustafa Akın, ilçeye yakın mesafedeki alanı yeşile dönüştüreceklerini belirterek, "Hemşin ile Pazar arasındaki kara yolundaki bu saha uzun yıllardır çöp depolama alanı olarak kullanılıyordu. 3 ay önce devlet kurumlarımızın ciddi bir iş birliği ile çalışma başlatıldı. Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden Osman Üçüncü hocamızın teknik raporu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği l Müdürlüğü, Pazar Belediyesi, Devlet Su İşleri’nin teknik elemanları ve kaymakamlığımızla birlikte burada bir proje uygulama alanı oluşturuldu. DSİ'nin makine ekipmanları ile dere ıslahı kapsamında bu alan temizlenmiş oldu. Yaklaşık 25 dönüm bir arazi kazandık burada. Derenin yanındaki istinat duvarları da yapıldıktan sonra burayı Pazar ilçemize, gençlerin farklı sportif faaliyetlerini yapabileceği alanlarla birlikte mesire alanı kazandıracağız. Rize-Artvin Havalimanı'nın açılması ile beraber çok fazla ziyaretçi alıyoruz. Organik tarım vadisinin girişinde böyle kötü bir manzaranın olması uygun değildi. Çöplerden arındırılan alan sosyal alana dönüştürülecek" diye konuştu.