Pazar'da 19 Eylül Gaziler Günü kutlandı

Atatürk Anıtı'na çelenk sunma törenine, İlçe Kaymakamı Selçuk Aslan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ömer Kodoman, Belediye Başkanı Ahmet Basa, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Erhan Subaşı, İlçe Emniyet Müdürü Güngör Kaptan, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ile gaziler ve vatandaşlar katıldı.



İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Erhan Subaşı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın seslendirilmesinin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Subaşı, yaptığı konuşmada, nurlanmış Gazi onurlandırılmış asker olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
“ Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk şahsında Türk kahramanlığının taçlandığı bir gündür. Baş Komutan Mustafa Kemal komutasındaki kahraman Türk ordusu 13 Eylül 1921 de 22gün 22 gece süren dünyanın en uzun ve en kanlı muharebelerinden biri olan Sakarya muharebesinde sömürgecilerin maşası olarak Anadolu içlerine kadar ilerleyen Yunan ordusunu Polatlı önlerinde durdurmuş tarihin en büyük yenilgisini yaşatarak onu bozguna uğratmış ve kaçmaya mecbur etmiştir. Sonuç olarak düşman 1 sene sonra topraklarımızdan tamamen atılmıştır. Ülkemiz bugün dünden olduğundan daha fazla iç ve dış düşmanlarımızın yoğunlaşan tehdidi altındadır. Bilinmelidir ki Türk halkının azim ve kararı her türlü zorluğu yenmeye ve Türkiye Cumhuriyetini sonsuza dek yaşatmaya muktedirdir.”



Tören, Ahmet Tahtakılıç Ortaokulu öğrencilerinden Bahar Tunç’un şiir, Melisa Küçük’ün kompozisyon okumasıyla sona erdi.



Kaymakam Aslan’da Gaziler Günü için bir mesaj yayımladı.

Aslan mesajında, şunları kaydetti:
“Yurdunu gönülden seven, öz değerlerine yürekten bağlı Türk Milleti, tarih boyunca bağımsız yaşamayı ilke edinmiş, güçlükler, haksızlıklar ve dayatmalar karşısında ki boyun eğmeyen tutumuyla dünyada saygınlık kazanmıştır. Güzel ülkemizin bağımsızlığı, Türk vatanının bölünmez bütünlüğü, millî birlik ve beraberliğimizin korunması uğrunda girişilen mücadelelerde gazilerimizin sergilediği fedakârlık ve kahramanlıklar milletçe, yurdumuzun her yerinde gaziler günü olarak anılması, bizlere büyük kahramanlara karşı olan vefa borcu ve şükranlarımızı bir nebze de olsa sunma imkanı vermiştir. İstiklal ve hürriyetimizi borçlu olduğumuz başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anarken, hayatta olan gazilerimizin Gaziler Gününü kutluyor, sağlık, huzur, mutluluk içinde bir hayat sürmelerini temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”