Pazar Ziraat Fakültesi Çevre Düzenlemesi Açılış Töreni Yapıldı

Tarımsal eğitimin başlamasının 177. yıldönümü nedeniyle ve RTEÜ Pazar Ziraat Fakültesinde bir süredir devam eden çevre düzenlemesi çalışmaları nedeniyle "Tarımsal Eğitimin 177. Yıldönümü ve Çevre Düzenlemesi Töreni" düzenlendi.

Törene, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mete Avcı, Pazar Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Erbaş, Pazar Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Güneş, Pazar İlçe Emniyet Müdürü Mesut Demirdaş, Pazar Müftüsü Recep Şahan, Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, Rize Ziraatçılar Derneği Başkanı Müfit Akman, Pazar Protokolü, STK Başkanları, Basın Mensupları, üniversite öğretim elemanları, öğrenciler ve personel katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından Üniversitenin tanıtım filminin izlendiği törende protokol konuşmaları yapıldı.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Akbulut, Rize Ziraatçılar Derneği Başkanı Müfit Akman, Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç ve Rektör Vekili Prof. Dr. Mete Avcı tarafından yapılan protokol konuşmalarında, ülkemizdeki tarımsal eğitim ve öğretim serüveni, sektörün pek çok temel konuda stratejik önemini korumaya ve arttırmaya hızla devam ettiği, tarım sektörünün dikkatle izlenerek desteklenmesinin gerekliliği konuları yer aldı.

Plaket ve belge takdimi yapıldı. Ardından davetlilerle birlikte çevre düzenlemesi yapılan alana geçilerek kurdale kesimi ile açılış yapıldı.

Yöresel müzik ve tulum eşliğinde horonlar oynadı ve çevre düzenlemesi yapılan alan misafirlerle gezildi.