Pazar Üniversite Derneği HÜR İle Devam

Dernek binasında gerçekleştirilen Pazar İlçesi Eğitim, Üniversite Birimleri, Araştırma ve Geliştirme Derneği’nin Olağan Genel Kurulunda oybirliğiyle Sadık Hür yeniden başkan seçildi.

Kongrede Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile yüksekokulun sorunları, derneğin faaliyet alanları, yapılması gereken işlemleri, geleceğe dönük plan ve programları anlatan başkan Hür, şunları kaydetti:
“Pazar’da Üniversite Birimleri Derneği olarak bugün 2016 yılı yıllık olağan kongremizi yapmış bulunmaktayız. Pazar’ımıza, okullarımıza ve ülkemize hayırlı olsun dileklerimiz sunuyorum. Dernek olarak yıllar içerisinde okulumuza her türlü desteği vermeye çalıştık. STK’ ların bize vermiş olduğu destekler ile okulumuzun ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. Türkiye’de birçok Üniversite olması münasebetiyle Rize’de de aynı yansımalar meydana geldi. Öğrencilerin tam kapasite ile gelmemesi bizi de bir şekilde etkiliyor. İlçemizde Kız Öğrenci Yurdunun bulunması kız öğrencilerimiz açısından olumlu olmasına rağmen, erkek öğrenci yurdumuzun olmaması olumsuzluk gibi ortada durmaktadır. Dolayısıyla da çok fazla erkek öğrencimiz gelemiyor. Bunların giderilmesi için Dernek ve STK lar olarak Üniversitemizi de bu işin için katarak gidermeye çalışıyoruz.”



Fakülte ve yüksekokulun çok güzel bir yerde olduğunu vurgulayan Hür, “Herkesin görmesini istiyoruz. Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültemiz var. Yüksekokulumuz var. Biz yetkilerden Dernek olarak ve STK’ lar olarak zaman zaman dile getirdiğimiz gibi Pazar’ımızın ziraat alanında büyümesi ve gelişmesi için eksperlik okulunun Pazar’a verilmesini istedik. Takipçisi olduk. Buradan bir kez daha aynı şekilde yetkililere sesleniyoruz. Eksperlik Okulunun Pazar verilmesini dernek olarak ve Pazar STK’ ları olarak talep ediyoruz” dedi.



Sadık Hür başkanlığında oluşan yönetim şu isimlerden oluştu:
Ahmet Basa, Prof. Dr. Turan Yüksek, Halit Savaş ve Abdullah Uzun.

Denetleme kurulu üyeliklerine ise Hızır Tonyalı, Naci Güven ve Varol Türkyılmaz seçildi.



Kongre delegelerine teşekkür eden Hür, derneğe yeni üye olmak isteyenlerin delegeliklerinin de kabul edildiğini belirtti.