Pazar MYO öğrencileri bir yılın stresini attı



Öğrenciler öğretim yılının son günleri yaklaşırken bir yılın yorgunluğunu düzenledikleri yemek ve eğlenceyle üzerlerinden atmaya çalıştılar.

Okul bahçesinde gerçekleşen eğlence programına Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Hemşin Kaymakamı Faruk Erdem, Tayyip Erdoğan Üniversitesi Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Pazar Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Fatih Seyis, okutmanlar, Siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Pazar Eğitim Üniversite Birimleri Araştırma ve Geliştirme Derneği Başkanı Abdullah Uzun ve öğrenciler katıldı.

Burada bir konuşma yapan Dekan Seyis, öğrencilerinin sınav streslerini üzerlerinden atmaları için bir kaynaşma yemeği düzenlediklerini belirterek, katılan herkese teşekkür ettiklerini söyledi.

Kaymakam Aslan, yaptığı konuşmada, eğitim-öğretimin yılının sonuna gelindiğinde her Yüksekokulun Bahar Şenlikleri kapsamında gelenekleri olduğunu belirterek, “İnşallah gelecek yıl Bahar Şenliğini kendi potansiyelimiz içerisinde yeni açacağımız fakültemizle birlikte kalabalık şekilde kutlarız. Kapasitemiz elverişli olmasına rağmen nispeten öğrenci sayımız az. Az olan şey her zaman çok değerli olur. Bu anlamda hepiniz göz bebeğimizsiniz. Eğitim noktasında da çok şanlısınız. Dışarıdan bakıldığında daha net algılanabiliniyor. Sayının az olması daha iyi eğitim almanıza yarıyor. Umarım bu eğitim dönemi sizin açınızdan iyi geçmiştir. Bir kısmınız diploma alacaksınız. İnşallah onun içinde farklı bir seremoni yapılır. Bu etkinliklerin olması gerekir diyorum. Gençler ve bizler açısından da farklılık oluyor” dedi.

Pazar Meslek Yüksekokul Okulu öğrencileri adına konuşan Ömer Kalyoncu, arkadaşlarıyla birlikte eğlenip horon oynayarak bir yılın yorgunluğunu ve sınav stresini atmaya çalıştıklarını söyledi.

Kaymakam Aslan, Dekan Seyis ve katılımcılardan bir grup, öğrencilerle birlikte tulum eşliğinde horon oynadılar.