Pazar Modern Sanayi Sitesi Genel Kurulu Yapıldı



Pazar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü salonunda gerçekleştirilen toplantıya İlçe Kaymakamı Selçuk Aslan, Belediye Başkanı Ahmet Basa, AK Parti İlçe Başkanı Adem Yıldız, İlçe Emniyet Müdürü Güngör Kaptan, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Osman Yüksel, Pazar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Turgut Sağbaş, Pazar Şoförler Odası Başkanı Ekrem Kılıç, Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Turan Karahan ve ortaklar katıldı.

Divan Başkanlığını Hakkı Kuru’nun yaptığı 100 ortaklı ve 120 iş yerinin yapılacağı Modern Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Olağan Genel kurulunda yönetim kurulu faaliyet raporu, bilanço ve gelir gider cetveli, denetim kurulu raporları kooperatif muhasebesi Adem Yıldız tarafından okunduktan sonra katılan 56 üyenin oy birliği ile ibra edildi.

Tarihi 1800 yıllara dayanan ve ilçe olarak çevresine yıllarca hizmet vermiş Pazar’a, şimdiye kadar bir Sanayi Sitesinin yapılamamasından dolayı Pazarlı olarak büyük üzüntü içerisinde olduklarını ifade eden Kooperatif Başkanı Rasim Çorbacı, “1980 yılı öncesi kurulan kooperatifin belirli bir süre sonra faaliyetlerini sürdürememesi üzerine ben ve arkadaşlarımla beraber hizmet için elimizi taşın altına koyarak bu yatırımı Pazar’ımıza kazandırmak için yola çıktık” dedi.

Çorbacı, konuşmayı değil icraatı sevdiklerini belirterek, “Pazar ilçemizin bütün sivil toplum örgütlerini, esnaflarını ve bürokrasisini gezerek destek istedik. Bu projeye tam destek verecekleri sözünü aldık, bu destek rüzgarını arkamıza alarak azda olsa eski üyelerimizi aktifleştirerek kalan kısmını da yeni üye alarak doldurmaya çalıştık. Üyeleri tamamlamak için 6 ay gece gündüz durmadan herkese uğrayarak ortak olmalarıyla alakalı destek değil, yardım değil, açıkça yalvardık. Çünkü maddi yönünden, manevi yönünden, istihdam yönünden, çevre temizliği yönünden çok büyük zararlarımızın olduğunu anlattık. Yinede ilk zamanda üyelerimizi tamamlama konusunda başarılı olamadık. Çünkü hiç kimsenin umudu yoktu. Destek vermeyen dostlarımız şimdi ortak olmak için can atıyorlar” şeklinde konuştu.

Tüm işlerinin tamamlandığını tapuyu ceplerine koyduklarını ve dolgu çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Çorbacı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Son durum olarak 2013 yılı içinde 4 milyon lira ödeneğimiz çıkmış, bu parayı bu sene içinde kullanmamız gerekiyor. Onun içindir ki gece gündüz durmadan küçükte olsa eksiklerimizi tamamlıyoruz. 45 dönüm olan arazimizin 4 de 3’ünün dolgu işlemlerini tamamladık. Birde Belediye Başkanımız Ahmet Basa’nın katkılarıyla kanalizasyon ana hattımızı da bitirmiş durumdayız. Bu çalışmaların maliyeti 600 bin lira civarında ama hiçbir maddi harcama belediyemiz sayesinde yapılmadı. Bu projeyi resmiyet noktasında bizi cesaretlendiren ve destekleyen başta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, yapımında her zaman yanımızda duran ve çok büyük destekleri olan Sayın Bakanımız Hayatı Yazıcı beye, Vekillerimiz Hasan Karal ve Nusret Bayraktar beye, eski Valimiz Seyfullah Hacımüftüoğlu’na, şimdiki Valimiz Nurullah Çakır’a, eski Kaymakamımız Ümit Hüseyin Güney’e, şimdiki Kaymakamımız Selçuk Aslan’a, AK Parti İlçe Başkanımız Adem Yıldız’a, Belediye Başkanımız Ahmet Basa’ya, belediye meclis üyelerimize, bütün sivil toplum örgütlerimize, muhtarlarımızın hepsine tek tek, üyelerimiz adına teşekkür eder ve saygılarımızı sunarım.”

Kaymakam Aslan, burada yaptığı konuşmada, sanayi sitesinin varlığının çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Şu anda ilçemizde sanayi ve zanaat erbabı insanlar çok dağınık, gayri hukuki şekilde ilçeye hizmet vermeye çalışıyorlar. Aracı bozulanlar ise kaportayı başka ilçede, boyayı ve elektrik arızalarını başka ilçelerde yaptırma yerine kendi sanayi sitesinde yaptırmayı tercih edecektir. Ben ilçenin kaymakamı olarak ilçe ekonomisinin para kazanabilmesi ve toplu bir şekilde hizmet sunabilmesi adına sanayi sitesini çok önemsiyorum. Bu ilçe açısından ciddi bir ivme, üyeler açısından konfor ve çevre rahatsızlığı konusunda da düzelme manasına gelecektir. İnşallah bu çalışmalar, başlangıçtaki gibi sekteye uğramadan en iyi şekilde devam etmesini diliyorum” dedi.