Pazar Meydan Parkı'nda kitap okuma etkinliği

Meydan parkında, Pazar Haberal Ortaokulu 5. ve 6. Sınıflar tarafından düzenlenen “Bir kitap da senden olsun” etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğe Kaymakam Selçuk Aslan, Milli Eğitim müdürü Nimet Büyük, İlçe Emniyet Müdürü Güngör Kaptan, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Aslan, öğrencilerle birlikte kitap okudu ve getirdiği bazı kitapları kampanya kutusuna atarak katkıda bulundu.

Kaymakam Aslan, burada yaptığı konuşmada, okumanın önemine değinerek, şöyle konuştu:
“Çocuklarımızın okuma alışkanlığını yükseltmek için her ortamda bulunuyoruz. Bu anlamda son dönemde Pazar’da örnek kampanyalar düzenliyoruz. Çocuklarımıza okuma konusunda güzel adımlar olacağına inanıyorum. Maalesef çok fazla okuyan bir toplum değiliz. Bu bir gerçek ki çıplaklığıyla görmek ve altını çizmek zorundayız. Ağaç yaşken eğilir Atasözümüz gereğince alttan gelen nesillere yatırım yapmak zorundayız. Bunların okul alışkanlığını tesis etmek zorundayız. Kütüphanelere olan bağlantısına köprü kurmak zorunda olduğumuza inanıyorum.”

Okul Müdürü Mustafa Kaptan ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, halkı kitap okumaya teşvik amacıyla “Pazar Okuyor” etkinliğini meydan parkında düzenlediklerini belirterek,“ Kitap toplamak için “Bir kitap da senden olsun” sloganıyla yola çıktık. Okulumuza kitap kazandırmak amacıyla bu etkinliği düzenledik” dedi.

Bu arada etkinliğe katılan Pazar Çay Fabrikası memurlarından görme engelli Ramazan Dursun, getirdiği kendi özel kabartma baskılı kitaptan öğrencilere bölümler okudu. Ve  örnek oluşturdu.