Pazar Kız Meslek Lisesi'nde Turizm Haftası Etkinliği



Okulun Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Belediye Başkanı Ahmet Basa, Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Erol Baştopçu, Emniyet Müdürü Güngör Kaptan, Müftü Vedat Başsan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile veliler katıldı.

Düzenlenen etkinlikte resim sergisinin açılış kurdelesini Kaymakam Aslan, Belediye Başkanı Basa, Okul Müdürü Kuyumcu ile öğrenciler birlikte kesti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmada, Turizmin önemine vurgu yapan Okul Müdürü Ahmet Kuyumcu, Turizmi ‘Bacısız fabrika’ya benzetti.

Kuyumcu, Ülkenin kalkınmasında Turizmin önemli bir yer tuttuğunu ve sosyal hale geldiğini ifade ederek, “Turizm, işler için bir tavsiye mektubudur. Turizm barış ve kalkınma yoludur. Turizm hizmet ve gelişimin yoludur” dedi.

Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde 15-22 Nisan tarihleri arasında çeşitli faaliyetlerle bulunan Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri tarafından “Komedi Dans Üçlüsü” isimli oyun ve skeç sahnelendi. Programda, bölgelerin tarihi ve turistik yerlerinin tanıtımını içeren slâyt gösterisinin ardından öğrenciler kompozisyon ve şiir okudu. Daha sonra koro halinde şarkı sundular.

Ayrıca veliler arasında yapılan yemek yarışmasında kazananlara ödülleri verildi.

Etkinlik katılanların fotoğraf sergisini gezmesi ve verilen ikram sonrası sona erdi.