Pazar Kız Meslek Lisesi'nde Bilim Fuarı Açıldı



Pazar Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri, yıl boyunca yaptıkları birbirinden güzel 23 projelerini okul bahçesinde beğeniye sundu.

Bilim fuarının açılışı nedeniyle düzenlenen törene Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Belediye Başkan Vekili İlhami Günaydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, Milli Eğitim Şube Müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Protokol üyeleri, okul aile birliği başkanı ve öğrenciler fuarın açılış kurdelesini kestiler. Sergileri tek tek gezerek öğrencilerden bilgi aldılar. Bilim alanında yapılan bu çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirerek öğrencileri tebrik ettiler.

Kaymakam Aslan, fuarda sergilenen eserleri çok beğendikleri belirterek, bunların geliştirilebileceğini ve bazı eserlerin üretilebileceğini kaydetti. Aslan, “Sergilenmesinde emeği geçen tüm idarecilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür eder, başarılar dileriz” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Büyük ise, Bilim Fuarları sayesinde, çocukların geniş hayâl dünyalarında, güzel eserler ortaya çıktığını ifade ederek, Hemen hemen bütün dersler ile ilgili projeler vardı. Bu projedeki amaç öğrencilerimizin eğlenerek öğrenmelerini hedeflemektedir. Öğretmenlerimizin rehberliğinde öğrencilerimiz, yaptıkları projeler ile günlük hayatta karşılaştıkları problemlere bilimsel çözüm geliştirdiler, fikirlerini hayata geçirdiler” diye konuştu.