Pazar Kirazlık Kavşağına Sinyalizasyon Yapılıyor

İlçedeki bazı üstgeçitlerin yapılmasında katkısı olan bölge sakinlerinden emekli Danıştay Üyesi Hayrettin Kadıoğlu’nun girişimleriyle Karadeniz Sahil Yolu üzerinde bulunan ve ölümlü ve sık sık maddi hasarlı kazaların meydana geldiği, yaşanan kazalardan dolayı çevre halkının korkulu rüyası haline gelen Kirazlık Liman Kavşağı’na trafik sinyalizasyon sistemi kuruluyor.

Kavşakta düzenleme yapılmasıyla ilgili defalarca ilgililere uyarıda bulunduklarını belirten Pazar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Osman Yüksel, “Bu bölgede sürekli trafik kazası meydana geliyordu. Vatandaşlar bizden devamlı burası için tedbir alınmasını ve sinyalizasyon sisteminin kurulmasını istiyordu. Şimdi sinyalizasyon sistemi kurulumuna başlandı. Burada trafik akışının daha güvenli olması bu sayede sağlanacak. Aynı zamanda kazaların önleneceğine inanıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” dedi.

Kirazlık Balıkçı Kooperatifi konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, “Şoförler Odası ve Kirazlık Balıkçı Kooperatif üyelerinin, mahallemizin değerli ağabisi eski Denizcilik Müsteşar Yardımcısı - Danıştay Üyesi Hayrettin Kadıoğlu’na iletmesi üzerine Hayrettin Kadıoğlu’nun, Karayolları Genel Müdür Yrd. Selahattin Bayram Çavuş ve Karayolları Trabzon bölge müdürü Mehmet Aşık’a konuyu aktarması üzerine, Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Aşk’ın talimatları doğrultusunda trafik ışıkları konarak, problem bir ölçüde çözüldü. Emeği geçenlere, katkısı olanlara Balıkçı kooperatifi üyeleri olarak ve Kirazlık Mahallesi halkı olarak teşekkür ederiz.” denildi.