Pazar CHP İlçe Başkanı Balta Basın Toplantısı Düzenledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Pazar İlçe Başkanı Kazım Balta Pazar'da gazetecilerle buluştu.

Pazar Minerva Hotel de düzenlen toplantıya basın mensupları ile birlikte parti yönetim kurulu üyeleri, il genel meclis üyesi ve belediye meclisi üyeleri de katıldı.

Basın toplantısındaki konuşmasına bölgede yaşanan afetle başlayan Balta, “Öncelikle çok sıcak bir afet hadisesi yaşadık. Yusufeli’nde 4 vatandaşımızı, Çayeli’nde ise 2 vatandaşımızı kaybettik. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına başsağlığı diliyorum. Çayeli’nde 11 de yaralımız var. Onlara da acil şifalar diliyorum. Kader gibi anlatılıyor ama kader olmaktan çıkartmak için birazda insan faktörünü devreye sokmak gerekiyor." dedi.

 
Yerel seçimlerin üzerinden bir yıl geçtiğini, bu bir yıl içerisinde CHP'li Pazar Belediye Meclisi üyeleri ve İl Genel Meclisi üyelerinin neler yaptıklarını ve nelerle karşılaştıklarını paylaşmak üzere bu basın açıklaması yaptığını ifade eden Balta bunu geleneksel hale getirmek istediklerini belirtti.

 
Balta, sözlerini şöyle sürdürdü: 
"Her şeyden önce şunun bilinmesi lazım. Bizler siyaset yapıyoruz, muhalefet partisiyiz. Muhalefetin görevi iyi olan şeyleri övmek, ön plana çıkartmak değil. Aksilik olan yönleri eksik olan yönleri vurgulamaktır. Birtakım şeyleri gizleyecek bir misyonumuz yok. Sanki her şeyi eleştiriyormuşuz gibi algılanmasın. Sorumlu bir muhalefet yapmak kaygısı var ve amacımız o yönde. O yüzden kimse bizlerin olaylara anında reaksiyon vermemizi beklemesin. Önce olayların önünü arkasını araştırmak zorundayız. Biz daha çok reaktif olmaktan ziyade aktif olmak istiyoruz. Gündemi belirleyecek hadiselerin üzerinde olmak istiyoruz. Yöremizde ne oluyor ne bitiyor ne olmalı salt bir şekilde eleştiri yapılarak da bir yere varılmayacağını hepimiz biliyoruz.” 

Geçtiğimiz hafta Pazar’da yapılan belediye encümen seçiminin medyada yer almadığını yapılan seçimin Türkiye’de bir ilk olduğunu kaydeden Balta “Geçen hafta Pazar’da encümen seçimi oldu. Medya bu işe çok duyarlı olmalı. Burada yaşanan encümen seçimi Türkiye’de bir ilke imza attı. Konuya vakıf olanlar şunu bilir, meclislerde zorunlu komisyonlar ihtiyari komisyonlar vardır. Bu komisyonlara seçimler meclise giren muhtelif partilerin ağırlığına göre bir oransal dağılımla gerçekleşir.  Ama encümen öyle değildir. Encümen ise seçimle gelir. Encümende de muhalefete yer vermezler, hele bizim gibi yerlerde.  Burada yaşanan olağan bir şey değildir. Fakat ben medyanın tavrını böyle görmedim.  Medyanın bu durumu görmezden gelmesini ben normal karşılamıyorum. Evet, durduğu bir pozisyon olabilir. Herkesin bir siyasi görüşü olabilir. “ diye konuştu.

Balta, Çarşıbaşı köprüsün yapımı, Ocak mahallesinde yapılmakta olan sosyal tesis, oto park ve Pazar yerinin hala yapılamaması hakkında da bilgiler verdi.