Pazar Belediye Başkanı CHP'li Neşet Çakır Mazbatasını Aldı

CEVAHİR TOPALOĞLU

CHP Pazar Belediye Başkan adayı Neşet Çakır, 3 dönem 15 yıldan bu yana AK Parti’nin belediye başkanı Ahmet Basa tarafından yönetilen ve kalesi olan Pazar’da yüzde 50.66 ile seçimin galibi oldu.

Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz ve yanındaki kalabalık grupla ile Pazar Bölge Adliyesi’ne gelen CHP’li Başkan Çakır, düzenlenen programda bugün mazbatasını İlçe Seçim Kurulu Başkanı Kd. Hakim Seda Akbulut’tan aldı.

Başkan Çakır yaptığı açıklamada, seçim öncesi yürüttükleri yoğun kampanyaların karşılığını aldıkları belirterek, “Ben bu mazbatayı almamda tüm partililerimizin büyük emeği var, alın teri var. Bu mazbatayı CHP'liler ve Pazar halkının adına alıyorum. İlçe Seçim Kurulu Başkanımızdan mazbatamızı alıp resmi olarak görevimize başladık. Parti örgütümüze, milletvekillerimize, gönüllülerimize destek veren tüm hemşehrilerimize bir kez daha yürekten teşekkür ediyorum. Sizlere layık olmaya çalışacağım.” dedi.

Çakır, yarın (04-04-2024 Perşembe) Saat 11.00'de Pazar Belediyesi'ndeki devir teslim törenine tüm hemşehrilerini beklediklerini sözlerine ekledi.

Pazar’da CHP adayı Neşet Çakır %50.66 oranla 4902 oy alarak seçimi kazanırken, AK Parti adayı Ekrem Kılıç %34.77 oranla 3365 oy aldı.