Pazar AK Parti’den iftar yemeği

Pazarspor Günbatımı Restoran da düzenlenen programa AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal ile Nusret Bayraktar, Pazarlı İstanbul AK Parti Milletvekili Osman Aşkın Bak, Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, İlçe Başkanı Adem Yıldız, Rize eski AK Parti Milletvekili Lütfü Çırakoğlu, il genel meclis üyeleri, gençlik kolları, kadın kolları, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve mahalle temsilcilerinin katıldı.

İftar programında bir konuşma yapan AK Parti Pazar İlçe Başkanı Adem Yıldız, düzenledikleri iftar programına icabet ettiklerinden dolayı bütün katılımcılara teşekkür etti. Yıldız, Afrika’da yaşanan açlığa dikkat çekerek bu mübarek günlerde fitre ve zekâtların Afrika’daki yardıma muhtaç insanlara göndermelerini istedi.

İstanbul AK Parti Milletvekili Osman Aşkın Bak, yaptığı konuşmasında hemşerileriyle birlikte iftar yemeğinde bir araya gelmekten memnunluk duyduğunu ifade ederek, “İstanbul milletvekili olarak Pazar’ı hiçbir zaman unutmayacağım. Rize’miz için meclisteki arkadaşlarımızla ve sizlerle birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Her şey güzel bir Türkiye için, güzel bir Rize için olacak. Tabi bu arada Ramazan ayı bereket ayı, paylaşma ayı bu anlamda Afrika’daki bu drama seyirci kalmamalıyız. İnşallah herkes elinden gelen katkıyı en iyi şekilde yapacaktır”  dedi.

AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar ise bu ayın dostluk, dayanışma, barış ve sevgi ayı olduğunu belirterek, “İçerisinde bin aydan daha hayırlı Kadir gecesini bulunduran bu ay da Princessbet şöyle zengin sofralarda yemek yerken aslında kültürümüzün medeniyetimizin ve dinimizin gereği komşusu açken tok yatan bizden değildir diyor peygamberimiz. Ayrıca kendin için istediğini başkası için istemedikçe gerçek bir mümin olamazsınız. Bütün arkadaşlarımızın belirttiği gibi Afrika’da özellikle Somali’de açlıktan ölüm tehlikesiyle baş başa olan çocuklara biz lokmalarımızın bir bölümünü ayırarak oraya göndermemiz lazım” diye konuştu.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal’da yaptığı konuşmasında, İslam hukukunda şükür edasının kendi cinsinden oluştuğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:
 “Türk toplumu olarak şükürler olsun kelimesini kullanıyoruz. Şükür teşekkür etmek demektir. Şükürler olsun derken aynı zamanda teşekkür ederim demek istiyoruz. Ancak şükür kavramı Türk toplumunda yanlış algılanmış, Şükür, doktorsan haftanın bir gününü ücretsiz muayene yapmak, avukatsan baktığın davaların yanında fakir fukaranın da davalarına ücretsiz bakmak,  öğretmenseniz bilginizin bir kısmını karşılıksız olarak başkasına aktaracaksınız. Ancak şükür böyle ifade edilir. Kuru kuruya yarabbi sana şükürler olsun demek şükür değildir. İşte bugün dünyanın belli köşelerinde izlediğimiz görmeye dayanamadığımız manzaralar için Ramazan ayı münasebetiyle sizden rica ediyorum biraz daha seferber olmalıyız. Cuma günü camilerimizde toplanan para itibariyle Pazar ilçemiz Merkez ilçe dışında ilçeler arasında birinci oldu. 63 bin lira para verdiniz. Nüfusunuz az olmasına rağmen diğer ilçelere fark attınız. Sizi yürekten kutluyorum, tebrik ediyorum. Bu yardım severliğiniz takdire şayan ve Ramazanın manasına uygun bir davranış olmuştur. Allah hepinizden ve tüm geçmişlerinizden razı olsun diyorum.”