Paliç, yaş çay fiyatını 1 lira 50 kuruş bekliyoruz



Paliç, odada düzenlediği basın toplantısında, Giresun'dan Sarp'a kadar kadar bölgedeki tüm sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin görüşlerini aldıktan sonra bir milyon insanı ilgilendiren 2013 yılı için yaş çay fiyatını belirlemek üzere oda meclisini topladıklarını belirtti.

Sivil toplum kuruluşlarından aldıkları teklifler doğrultusunda meclis üyeleriyle fiyat konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını ifade eden Paliç, şöyle konuştu:

"Yaş çay taban fiyatını 2013 yılında destekleme ile birlikte 1 lira 50 kuruş olarak belirledik. Devletimizin yaş çay için bu fiyatı vereceğini ümit ediyoruz. Hükümetin bugüne kadar yaş çay için verdiği fiyata özel sektör çay fabrikalarının birçoğu uymadı. Hükümetin verdiği fiyatın yarısına üreticiden çayını alanlar oldu. Bu durum üreticinin mağduriyetine yol açmıştır. Özel sektörün yaş çay sezonu öncesi çay alım politikaları konusunda daha duyarlı olmasını temenni ediyorum. Biz gerçeklere yakın olmak durumundayız. Fazla fiyat isteme peşinde de değiliz, önemli olan istikrar olsun."

-ÇAYKUR'daki grev-

ÇAYKUR'da toplu sözleşme görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanmasının ardından Tekgıda-İş Sendikası'nın uygulamaya koyduğu grevin, "resmen olması bile fiilen son bulmasının" sevindirici olduğunu ifade eden Paliç Şunları kaydetti:

"Grev uzasaydı çok büyük endişelerimiz vardı. Üretici grevle beraber özel sektörün eline bırakılacaktı. Özel sektör grevi fırsat bilerek üreticiden çayını 25 kuruşa bile alabilirdi. Burada mağduriyeti üretici yaşayacaktı. Grevin fiilen sona ermesi bizim için sevindirici olmuştur. ÇAYKUR bizim göz bebeğimizdir. Bu bölgenin sigortasıdır."