Özel Bilge Okulları'ndan Pazar’a ziyaret



Turna, beraberinde Coğrafya öğretmeni Osman Bülent Buçan ve 11. sınıftan bir gurup öğrenciyle birlikte Pazar’daki Kızkulesi’nin onarılıp turizme kazandırılması konusunu görüşmek ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan’ı, Belediye Başkan Yardımcısı Enver Ergenç’i ve Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük’ü ziyaret ettiklerini belirterek, ayrıca bu makamlara taleplerini dilekçe şeklinde de sunduklarını söyledi.

Turna, Belediye Başkan Yardımcısı Ergenç ile yaptığı görüşme sırasında yaptığı açıklamada, Bilge Okulları olarak öğretmen ve öğrencileriyle Pazar’daki Kızkalesi’nin onarılıp turizme kazandırılması için girişimde bulunmak amacıyla Pazar’a geldiklerini ifade ederek, “Biz eğitim kurumu olarak sadece çocuklara bilgi vermek amacında değiliz. Öğrendiklerini uygulamaya sokmalı ve bulundukları yörenin sorunlarıyla ilgilenerek yapılması gerekenleri yerine getirmeli gerekli makamlara ulaştırmalı ve onları takip etmelidir diye düşünüyoruz. Kızkulesi bence sade Rize için Pazar için değil tüm Karadeniz için çok önemli bir anıttır. Nasıl ki İstanbul’un Kızkulesi varsa, Rize-Pazar’ında Kızkulesi var. O kadar önemlidir. Bu anıtın bir an önce onarılıp turizme kazandırılması gerekiyor. Bu konuda hepimize görev düşüyor. Belediyemize çok görev düşüyor. Halkımıza çok görev düşüyor” diye konuştu.

Ergenç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, belediye olarak kendilerinin de Kızkulesi konusunda çalışmaları olduğunu, yapılan görüşmede ve verilen dilekçeyle ilgili konuların belediyeyle ilgili bölümlerini görüşerek değerlendireceklerini söyledi.