Ovit Şenliklerinde Şehit Eren Bülbül Anıldı

Etkinliklere davet edilen Şehit Eren Bülbül'ün annesi Ayşe Bülbül, oğlunun adına ağıt yazan Ceren Ece Öksüz'ün okuduğu ağıtı dinledi. Rize Valisi Kemal Çeber ve protokol üyeleri tarafından Ayşe Bülbül’e oğlu Eren Bülbül’ün resminin yer aldığı tablo hediye edildi.

Ovit Yaylasında bu yıl 12-14 Ağustos tarihlerinde 22'inci düzenlenen Ekşioğlu Vakfı Ovit Yayla Şenlikleri'nde bölgenin kültürü, el sanatları, yayla göçünün canlandırılması, atma türkü geleneğinin yaşatılması, mutfağı, folkloru ve yöresel kıyafetleri ile sanatının yaşatılacağı özel etkinlikler gerçekleştirildi.

Rize, Trabzon ve Erzurum'dan gelen yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı etkinlikleri Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, RTEÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Nusret Bayraktar,  belediye başkanları, kaymakamlar ile il protokolü izledi.

Sandalye kapma, yumurta taşıma, çuval ve bayrak kapma yarışları renkli görüntülere sahne oldu. Yarışlarda yarım, çeyrek ve gram altın hediye edildi.

Ovit Yaylası zirvesinde Rize Bezi'nden dikilen kıyafetlerle düzenlenen defile büyük beğeni topladı. Elbiseler, gömlekler ve abiye kıyafetlerden oluşan defile ilgiyle takip edildi.