Milli takının başına Abdullah Avcı getirildi

Abdullah Avcı'nın imza töreninde konuşan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, 9 Eylül'de açıkladığımız yeniden yapılandırma doğrultusunda adımlar atıyoruz. Ekim ayında Genç Milli Takımları, A Milli Takıma bağlamıştık. Bugün de Abdullah Avcı'nın A Milli Takım Teknik Direktörü olduğunu sizlerle paylaşıyoruz" dedi.

Avcı'nın kariyerinde Avrupa Şampiyonluğu ve dünya dördüncülüğü bulunduğunu belirten Aydınlar, "Abdullah Hoca bu görevi hak etti. Kendisi bu görevi aldı. Çok büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Süreçteki yardımlarından dolayı Büyükşehir Belediyespor Kulübü'ne de teşekkür ediyorum. Son olarak Guus Hiddink'e de sözleşme feshinde gösterdiği işbirliğinden dolayı teşekkür ederim" diye konuştu.

A Milli Takım Teknik Direktörlüğü'nün çok onurlu ve bir o kadar da sorumluluk gerektiren bir görev olduğunu belirten Abdullah Avcı, "Böyle bir göreve layık görülmekten çok mutluyum. Önemli atılımlar gerçekleştireceğiz. Bunları da kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.
Abdullah Avcı ayrıca son 5.5 senesini geçirdiği Büyükşehir Belediyespor camiasına da katkılarından dolayı teşekkür etti.

Hiddink'in yerine göreve getirilen Avcı, ay-yıldızlı ekibin başında görev yapacak 44. teknik adam olacak. Türk Milli Futbol Takımı, 88 yıllık tarihindeki 488 maçta 25'i Türk, 18'i yabancı, toplam 43 teknik adam yönetiminde sahaya çıktı. A Milli Futbol Takımı, en çok maçı Fatih Terim döneminde oynadı, en çok galibiyeti de yine Terim'in teknik adamlığı döneminde aldı. Milli takımda görev yapan 43 teknik adam içinde en büyük düş kırıklığını Sepp Piontek yarattı. Milliler, Türk teknik adamlar Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Şenol Güneş dönemlerinde tarihi başarılara imza attı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Avcı, istikrara dayanan başarılı kariyerini A Milli Futbol Takımı teknik direktörlüğü göreviyle taçlandırdı.

Türk antrenörleri içinde son dönemde en büyük çıkış yapan teknik adamlar arasında yer alan Avcı, 5,5 sezondur görev yaptığı lacivert-turunculu ekibin ardından, Hiddink'in yerine ay-yıldızlı ekibin başına getirilerek, kariyerinde zirveye çıktı. Geçmişte 17 Yaş Altı Genç Milli Futbol Takımı'nı Avrupa şampiyonluğuna taşıyan, dünya dördüncüsü yapan Abdullah Avcı, Süper Lige çıkarttığı İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da 6. sezonunu başlarken, mütevazı takımına geçen sezon Türkiye Kupası finali oynattı.

Sözleşme imzaladıktan sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Avcı, ''Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Başkanvekili Göksel Gümüşdağ ve yönetim kuruluna, böyle onurlu bir görevi bana layık gördükleri için teşekkür ederim. Türk futbolunun bundan sonraki sürecinde yapılanmasıyla ilgili çalışmalarımıza yarından itibaren başlayacağız'' dedi.

BİYOGRAFİSİ

Aslen Rize, Salarhalı`dır. Futbola Vefa`da başladı. Sırasıyla Fatih Karagümrük, Rizespor, Kahramanmaraşspor, Bakırköyspor ve Kasımpaşa oynadıktan sonra en uzun süre futbol oynadığı ve takım kaptanlığı yaptığı İstanbulspor’a transfer oldu.

Teknik direktörlük kariyeri

1999-2000 sezonunda 7 maç İstanbulspor takımını çalıştırdı. 2004-2005 arasında Galatasaray PAF takımında teknik direktör olarak görev aldı. 2004`te başına geçtiği Türkiye 17 Yaş Altı Millî Futbol Takımını dünya 4.`sü yaptı, yarı finalde Brezilya`ya şansız bir şekilde 4-3 kaybetti.

2006 yılında Milli Takımlardaki görevinden ayrılarak İstanbul Büyükşehir Belediyespor`da teknik direktörlük görevine başladı. 2006-2007 sezonunda Lig A`yı 2. sırada bitiren İstanbul BB 2007-2008 sezonunda Turkcell Süper Ligde oynamaya hak kazandı. Süper Lig`deki ilk maçında Fenerbahçe`ye karşı 2-0 kazanmasına rağmen İstanbul BB Aresbet 2007- 2008 sezonuna kötü bir başlangıç yaptı. Kendisi Galatasaray`ın şampiyon olduğu 2007-2008 sezonunda bu takımdan teklif almasına rağmen takımında kalmış ve teklifi kabul etmemiştir. Avcı`nın yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyespor Süper Lig`in 2007-2008 sezonunu 12. sırada, 2008-2009 sezonunu 9. sırada, 2009-2010 sezonunu 6. sırada, 2010-2011 sezonunu 12. sırada tamamladı.

2005 yılında Türkiye 17 Yaş Altı Millî Futbol Takımı`nı Avrupa Şampiyonu yaptı. Bir kaç ay sonra aynı takımla Dünya Gençler Şampiyonası`nda kaybettiği yarı final maçının ardından turnuvayı 4. tamamladı.